14 Ianuarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!


14 Ianuarie

Geneza 30:1– 31:16, Matei 10:126,

Psalmul 12:1-8, Proverbe 3:13-15,

Frumos dar mi-a dat Dumnezeu!

Geneza 30:20

Charles Spurgeon, considerat a fi „prinţul predicatorilor din veacul modern” s-a făcut cunoscut lumii datorită entuzaismului deosebit cu care a găsit sensul vieţii în paginile Bibliei şi modului pasional în care a vestit-o lumii.  El spunea: „Pentru mulţi, Biblia este o carte plicticoasă. Textele ei vechi sună ca paginile unui testament scris de multă vreme. Nu uita că este totuşi un testament şi testamentul vorbeşte despre o moştenire.” Iar moştenirea aduce în prim-plan un dar, un bun pe care moştenitorul îl primeşte prin simpla acceptare a lui. Biblia este darul nostru oferit de Dumnezeu! Frumos dar ne-a dat Dumnezeu! Cel care o primeşte, prin citirea şi împlinirea ei, Îl primeşte de fapt pe Dumnezeu în inima lui. Dumnezeu, la rândul Său, îl primeşte pe acesta în cerul Lui, un loc atât de frumos încât cuvintele omeneşti nu au puterea necesară ca să îl descrie. Astăzi te întreb: Ce faci tu cu această carte? Ce loc ocupă ea în biblioteca şi viaţa ta?

„Cel care apucă să citească Biblia măcar o singură dată, nu o va mai părăsi nicicând. Cartea aceasta te ţine strâns aşa cum magnetul ţine acul metalic”.(Daniel Brânzei) Eşti tu strâns legat de Biblie? De ce anume este strâns legată inima ta? Ignorarea tuturor cărţilor din vasta bibliotecă a lumii ne poate dăuna într-o anumită măsură, mai mică sau mai mare, însă ignorarea Bibliei aduce cu sine o mare consecinţă: despărşţirea pentru totdeauna de Dumnezeu! Astăzi, Dumnezeu îţi stă la dispoziţie prin gândurile minunate pe care le-a lăsat în cartea scrisă „cu degetul Său”. Onorează acest har! Citeşte Biblia! Este singura carte care nu devine depăşită odată cu trecerea anilor, ci devine din ce în ce mai largă şi mai profundă, deschizându-i cititorului pasionat drumul către noi comori spirituale. Immanuel Kant spunea: Un singur gând din Biblie mă consolează mai mult decât toate cârţile pe care le-am citit vreodată.

Atunci când Lea, cea dintâi soţie a lui Iacov însă nu şi cea iubită de acesta, a născut al şaselea fiu, în timp ce Rahela, cea iubită de Iacov nu năştea niciun copil, a  zis: Frumos dar mi-a dat Dumnezeu! Ea a ştiut să aprecieze darul lui Dumnezeu şi a ales să vadă în fiecare eveniment din viaţa ei, mâna lui Dumenzeu. Nu a luat aceste evenimete deosebite din viaţa ei ca pe un lucru de la sine înţeles ci şi-a ridicat glasul şi inima de fiecare dată înspre Dumenzeu şi I-a mulţumit pentru binecuvântarea şi purtarea Lui de grijă atât de minunate! Vezi tu în evenimentele vieţii tale mâna lui Dumnezeu? Apreciezi tu binecuvântările Lui? Primeşti tu toate darurile Lui, printre care se numără şi Biblia? Atitudinea pe care o astăzi faţă de „gândurile lui Dumnezeu” va fi cea care îţi va influenţa veşnicia! Nu te juca cu veşnicia şi viaţa ta! Sunt mult prea preţioase!

Astăzi, şi în fiecare zi, bucură-te de darul lui Dumnezeu dat omenirii, Biblia! Fie ca inima ta să spună în această dimineaţă: Frumos dar mi-a dat Dumnezeu! Mă voi bucura de el din plin!!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s