13 Ianuarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!


13 Ianuarie

Geneza 28:1– 29:35, Matei 9:1838,

Psalmul 11:1-7, Proverbe 3:11-12,

La Domnul găsesc scăparea!

Psalmul 11:1

            David, cel care a fost numit „lumina ochilor lui Dumnezeu” este una din cele mai măreţe şi marcante personalităţi din istoria omenirii. Fiu al lui Iese şi nepot al lui Boaz, din moabita Rut, el a fost cel mai tânăr dintre cei opt copii ai tatălui său. Îl întâlnim ca „băieţel la oi, cântăreţ din arfă, purtător de arme, căpetenie în luptă, ginere al împăratului, scriitor neîntrecut de psalmi, împărat uns de Samuel şi… fugar rătăcitor şi nevinovat.” [1] Deşi a fost cel mai important dintre toţi împăraţii poporului Israel, prin faptul că a dus la întemeierea dinastiei prin care s-a născut Isus Hristos, el a fost în acelaşi timp şi un fugar, fiind urmărit ani la rând de Saul pentru a fi omorât. Conform datelor prezentate în Scripturi, Saul a încercat de 4 ori să-l omoare pe David, de frică să nu îi ia împărăţia: 1 Samuel 19: 10, 15, 20, 21, 23, 24.

            „Tinereţea lui David a fost împărţită în trei părţi: la ţară, anii de formare; la curtea regală, anii hotărâtori când nu ştia de pe o zi pe alta dacă va rămâne în viaţă; apoi în peşteră, anii de pribegie când era urmărit îndeaproape şi pretutindeni de agenţii lui Saul.”[2] În toate aceste perioade însă, el şi-a pus încrederea în Dumnezeu. La Domnul găsesc scăparea! Încrederea fermă a lui David în Dumnezeu i-a adus, în final libertatea, dar şi domnia asupra poporului Israel. Nicio clipă, el nu s-a îndoit de faptul că „mâna puternică” a lui Dumnezeu îl va scoate nevătămat şi biruitor din luptă. Nicio clipă nu s-a îndoit de faptul că fiecare încercare a vieţii lui îşi are scopul ei bun şi precis orchestrat de Însuşi Dumnezeu. Din toate, el şi-a învăţat lecţia pe care Dumnezeu vroia să-l înveţe. „La ţară, David a învăţat adorarea: cum să-L iubească pe Dumnezeu; provincia l-a făcut un sfânt. La curtea regală, David a învăţat înţelepciunea: curtea regală l-a făcut un înţelept. În peşteră, David a învăţat războiul: cum să facă din colaboratorii săi nişte buni oşteni.[3]

            La Domnul găsesc scăparea! Cum să-mi spuneţi: „Fugi în munţii voştri, ca o pasăre?” Te simţi astăzi asemenea unei păsări care nu are aparent altă scăpare decât să zboare? Îţi vine să fugi de problema ta cât vezi cu ochii? Nu vezi omeneşte nicio soluţie la problema ta? Bun venit atunci în „clubul oamenilor muritori”. A fi om înseamnă prin definiţie a fi părtaş la încercări, necazuri şi probleme în dreptul cărora, de cele mai multe ori, din punct de vedere uman nu găsim nicio soluţie. În astfel de momente, trebuie să ne ridicăm glasul şi inima spre Dumnezeu şi să spunem: La Domnul găsesc scăparea! Pune-ţi astăzi încrederea în Dumnezeu cu privirea la problema ta, adu-o prin rugăciune înaintea Lui lăudându-L pentru clipa biruinţei pe care o anticipezi, iar El va fi credincios în a-ţi răspunde şi a-ţi da rezolvare. „Atunci când Îl binecuvântăm pe Dumnezeu pentru îndurările Lui, le prelungim, şi când îl binecuvântăm pentru suferinţe, de obicei le punem capăt” (Charles Spurgeon)


[1] Cornilescu, Biblia cu explicaţii, p.19

[2] Phillips, Comentariu asupra Psalmilor, vol. 1, p.104

[3] Ibidem

Anunțuri

2 gânduri despre „13 Ianuarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s