11 Ianuarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!


11 Ianuarie

Geneza 24:52– 26:16, Matei 8:1834,

Psalmul 10:1-15, Proverbe 3:7-8,

Aceasta va aduce sanatate trupului tau si racorire oaselor tale!

Proverbe 3: 8

Proverbe este o carte a Scripturii care găzduieşte în ea o imensă sursă de înţelepciune! “Mii de volume din bibliotecile lumii nu ne pot ajuta, toate la un loc, cât ne poate ajuta această carte”. [1] Solomon, autorul cărţii şi împărat peste Israel, i-a cerut lui Dumnezeu mai presus decât orice înţelepciune, şi a primit-o din plin!  A scris 3.000 de proverbe şi 1.005 cântări. Putem spune că niciunui om din istorie nu i-a mai fost dată atâta înţelepciune, pricepere şi ştiinţă, cât a primit acest împărat! Solomon, numit în Scripturi şi “eclesiastul”, a devenit celebru datorită acestei înţelepciuni cu care îşi conducea viaţa, dar şi poporul, astfel că mulţi împăraţi au venit din depărtări ca să-l cunoască şi să-i asculte cuvintele înţelepte, faţă în faţă.

“Un proverb este un discurs de înţelepciune redus la o singura frază.“[2] Capitolul 4 din această carte abundă, la fel ca toate celelalte capitole, de astfel de discursuri de înţelepciune reduse la o singura frază. La toate aceste discursuri, avem o singură poruncă: Păstrează bine în inima ta cuvintele mele, păzeşte învăţăturile mele şi vei trăi! (Proverbe 4: 4) Avem aşadar două alternative: Fie urmăm poruncile şi sfaturile înţelepte date de Dumnezeu în Biblie şi vom ajunge astfel să dobândim înţelepciune şi pricepere, lucruri care ne pot feri de multe necazuri şi pericole în viaţă şi ne pot aduce mai aproape de Dumnezeu, fie nu le urmăm şi vom avea parte de ruşine: Dar partea celor nebuni este ruşinea! (3:35) Ba mai mult, Îl vom pierde pe Dumnezeu pentru că nebunii nu pot să stea în preajma ochilor Tăi; Tu urăşti pe cei ce fac fărădelegea. (Psalmul 5:5)

Păstrează bine în inima ta cuvintele Mele, păzeşte învăţăturile Mele şi vei trăi!, ne spune Însuşi Dumnezeu. Aceasta va aduce sanatate trupului tau si racorire oaselor tale! (Proverbe 3: 8) Faci tu acest lucru? Păstrezi tu bine în inima ta cuvintele şi învăţăturile minunate ale lui Dumnezeu? În Biblia Fidela, acest verset este tradus astfel: Să păstreze inima ta cuvintele Mele! Caută să citeşti în zorii fiecărei zile cuvintele lui Dumnezeu, meditează asupra lor şi păstrează-le în inima ta. Aceste cuvinte îţi vor însenina inima, ziua şi viaţa!

Trezeşte-te suflete! Mă voi trezi în zori de zi! (Psalmul 57:8) … pentru a mă întâlni cu Mântuitorul Meu!

 


[1] Cornilescu, Biblia cu explicaţii, p. 38

[2] Ibidem

Reclame

3 gânduri despre „11 Ianuarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!

  1. Amin.Domnul sa ne dea putere implinim Scriptura in fiecare zi si sa ne dea intelepciune ca in toate sa facem voia Lui.

    Vreau sa iti multumesc Daniela pentru aceste meditatii pe care le postez in fiecare zi.Sunt de un real folos pentru mine.Domnul sa te Binecuvinteze.
    Tabita

    1. Fii binecuvantata Tabita si Domnul sa te ajute sa cresti cat mai mult din punct de vedere spiritual:) Vad acaesta dorinta in inima ta si am bucur! Ma bucur ca citesti meditatiile mele!Te binecuvantez si iti doresc o zi plina de prezenta Domnului si de bucuriile Lui atat de minunate!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s