10 ianuarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!


10 Ianuarie

Geneza 23:1– 24:51, Matei 8:117,

Psalmul 9:13-20, Proverbe 3:1-6,

Să nu te părăsească bunătatea!

Proverbe 3:3

Un vechi proverb spune astfel: Să fii bun înseamnă să-i iubeşti pe oameni mai mult decât merită! Este trist însă faptul că noi nu îi iubim câteodată pe cei din jurul nostru nici măcat atât cât merită. Astăzi, în Proverbe 3:3, ni se dă următorul sfat: Să nu te părăsească bunătatea! Te-a părăsit oare pe tine bunătatea?Ai uitat să mai fii bun(ă) cu cei din jurul tău? Eşti bun(ă) doar cu tine, şi atât?

Rebeca a fost o tânără care a avut o inimă plină de bunătate iar povestea ei, relatată în Geneza 24, este una impresionantă. Într-o seară, această tânără coboară la izvor cu vadra pe umăr pentru a lua apa necesară familiei sale. Se întălneşte acolo cu un străin care îi cere să-şi aplece vadra şi să-i dea apă să bea. Ea face acest prim gest de bunătate, dă apă omului însetat dar nu se opreşte doar la atât, ci îi spune necunoscutului: ”Bea, domnul meu. Am să scot apă şi pentru cămilele tale, până vor bea şi se vor sătura”. Cămila poate bea în 10 minute o cantitate de 100 de litri de apă (10 găleţi mari). Oare câte cămile avea robul lui Avraam şi căte găleţi a scos Rebeca pentru fiecare? De remarcat este faptul că Rebeca a precizat ea însăşi faptul că va da cămilelor apă până se vor sătura. Ea nu le-a dat puţină apă, doar ca să-şi potolească setea, ci le-a dat apă până când acestea s-au săturat. Să saturi însă căteva cămile, este o treabă grea, obositoare şi care necesită foarte mult timp şi efort. Rebeca însă s-a oferit singură să facă această treabă. A avut inima plină de bunătate faţă de un străin pe care , cel mai probabil, nu avea să-l mai vadă vreodată. Această bunătate a ajutat-o însă să se bucure de o mare binecuvântare venită din mâna lui Dumnezeu peste ea, dar şi peste întreaga ei casă. Robul lui Avraam i-a spus: Domnul a umplut de binecuvântări pe stăpânul meu, care a ajuns la mare propăşire. I-a dat oi şi boi, argint şi aur, robi şi roabe, cămile şi măgari. Sara, nevasta stăpânului meu, a născut la bătrâneţe un fiu stăpânului meu; şi lui i-a dat el tot ce are. Prin urmare, toate aceste bogăţii vor aparţine Rebecăi, prin căsătoria ei cu fiul lui Avraam, Isaac. Factorul principal care a dus la acest act de căsătorie a fost constituit însăşi de bunătatea ei.

Să nu te părăsească bunătatea şi credincioşia; leagăţi-le la gât, scrie-le pe tăbliţa inimii tale. Şi astfel, vei căpăta trecere şi minte sănătoasă înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor. (Proverbe 3: 3-4) Să arătăm astăzi mai multă bunătate faţă de cei din jurul nostru. Să îi iubim mai mult, conştientizând faptul că, unii dintre ei sunt copiii dragi şi preaiubiţi ai lui Dumnezeu, iar când îi iubim pe ei şi le arătăm bunătate, Îl iubim de fapt pe Dumnezeu, care Îşi va arăta la rândul Lui bunătatea faţă de noi. Şi ce mare şi minunată este această bunătate! Ce nepreţuite şi îmbucurătoare sunt binecuvântările lui Dumnezeu!

Să ai faţă de aproapele tău o măsură mare de bunătate şi dragoste, pentru că aceasta este măsură cu care Dumnezeu te va binecuvânta pe tine! Fii binecuvântat astăzi de Dumnezeu din plin!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s