8 Ianuarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!


8 Ianuarie

Geneza 18: 20-19:38, Matei 6:25-7:14,

Psalmul 8:1-9, Proverbe 2:6-17

Căci Domnul dă înţelepciune; din gura Lui iese cunoştinţă şi pricepere!

 Proverbe 2:6

Atunci când Dalai Lama a fost întrebat ce îl surprinde cel mai mult la umanitate, el a răspuns: Omul. Deoarece acesta îşi sacrifică sănătatea pentru a face bani. Apoi îşi sacrifică banii pentru a-şi recupera sănătatea. Apoi este nerăbdător să vină viitorul, încât nu mai trăieşte prezentul. Rezultatul fiind că nu trăieşte nici în prezent, nici în viitor. Trăieşte ca şi cum niciodată nu o să moară şi apoi moare fără să fi trăit vreodată cu adevărat!

Cât de triste şi adevărate sunt aceste cuvinte! Adesea, ne credem stăpâni peste vieţile noastre şi considerăm că avem toată viaţa înainte! Ne înfruptăm cu ardoare din bucatele lumii crezând că veşnicia este undeva departe, prea departe de noi şi credem că ziua când vom sta faţă în faţă cu Dumnezeu, Creatorul Omului şi a tot ceea ce ne înconjoară, este un mit, o invenţie copilărească. Dar este o mare minciună! Avem o singură viaţă şi o singură şansă de a o trăi bine, de a o trăi frumos, de a o trăi aşa cum trebuie, de a o trăi aşa cum vrea Dumnezeu, Cel care prin harul Lui ne-a dăruit-o! Căci Domnul dă înţelepciune; din gura Lui iese cunoştinţă şi pricepere! ( Proverbe 2:6) Vom primi noi această înţelepciune din mâna Lui? Vei primi tu această înţelepciune din mâna Lui?

Este un har să ştii cum să-ţi trăieşti viaţa! Este un har să ştii să te bucuri de prezent şi de fiecare bucurie mică pe care el ţi-o aduce! Este un har să poţi să uiţi trecutul uneori dureros şi să îngropi în el toate greşelile tale!  Este un har să poţi să priveşti spre viitor cu încredere şi să ţi-l imaginezi presărat cu BELŞUG SPIRITUAL, în umblarea ta cu Dumnezeu!

Începe de astăzi să-ţi trăieşti viaţa la adevărata ei intensitate şi valoare! Nu irosi nicio clipă din ea! Investeşte în lucrurile mari, dar şi în lucrurile mici! Iubeşte-L mai mult pe Dumnezeu şi lumea pe care El a creat-o, luptând în fiecare zi pentru a o schimba! ” Ziua de ieri a trecut. Ziua de mâine nu a venit încă. Tot ceea ce avem este ziua de azi. Hai deci sa începem!” (Maria Tereza) Bucură-te de fiecare zi de “azi” pe care o primeşti din mâna Tatălui! Deocamdata, e tot ceea ce ai! Astăzi, trăieşte-ţi  viaţa după voia lui Dumnezeu! Te vei putea numi înţelept, pentru că este o înţelepciune dată de Dumnezeu copiilor Lui care Îl caută din toată inima! Fii deci înţelept!

 

 

Anunțuri

Un gând despre „8 Ianuarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s