5 Ianuarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!


5 Ianuarie

Geneza 11:1 – 13:4, Matei 5:126,

Psalmul 5:1-12, Proverbe 1:24-28,

Lasă-ţi darul acolo înaintea altarului şi du-te întâi de împacă-te cu fratele tău; apoi vino şi adu-ţi darul! Matei 5:24

            “O bătrânică sfioasă, dar cam ursuză, s-a supărat foarte tare atunci când vecinii ei au uitat s-o invite şi pe ea la un picnic în parc. Văzând greşeala lor, oamenii au trimis pe un copil s-o cheme şi pe ea. Bătrânica i-a răspuns: “E prea târziu acum. M-am rugat deja să plouă!” [1]

Se întâmplă ca unii oameni să greşească faţă de noi, la fel de bine cum se întâmplă ca noi să greşim faţă de alţi oameni. Ce facem în această situaţie? Nu este nicio tragedie că ai greşit , prin atitudinea sau vorbele tale, faţă de cineva! De asemenea, nu este nicio nenorocire că cineva ţi-a greşit, vorbindu-te de rău sau privindu-te cu dispreţ. Niciun om care trăieşte pe acest pământ nu este perfect, ci toţi suntem supus greşelilor încă din clipa in care păcatul a intrat în lume. Tragedia apare însă atunci când noi nu facem NIMIC cu privire la aceasta. Satan foloseşte cu precădere această strategie printre copiii lui Dumnezeu. El îţi şopteşte: “Tu nu ai greşit cu nimic! Celălalt are toată vina! El să vină să-şi ceară iertare! El să se umilească! Nu tu!” Aşa că, tu te pui pe aşteptat! Ce altceva poţi face?! Aştepţi, dar nu oricum, ci suferind! Inima ta nu este împăcată, tu încă eşti supărat pe acea persoană care ţi-a greşit iar această stare îţi poate aduce multă boală şi suferinţă fizică. Ce trist! Din pricina aceasta sunt între voi mulţi neputincioşi şi bolnavi, şi nu puţini dorm. (1 Corinteni 11:30)

Lasă-ţi darul acolo înaintea altarului şi du-te întâi de împacă-te cu fratele tău; apoi vino şi adu-ţi darul! (Matei 5:24) Chiar dacă nu tu eşti cel care a greşit, du-te la fratele tău şi cere-i iertare pentru ceea ce s-a întâmplat între voi. Înainte să faci aceasta însă, este imperios necesar ca în inima ta să ierţi acea persoană. Ce minunat te vei simţi atunci! Dumnezeu va aprecia inima ta dornică de pace şi de sfinţenie, astfel că te va binecuvânta, în loc să te pedepsească. Dacă ne-am judeca singuri, n-am mai fi judecaţi. Dar când suntem judecaţi, suntem pedepsiţi de Domnul ca să nu fim osândiţi odată cu lumea! (1 Corinteni 11: 31-32) Judecă-te tu singur, pune-te tu singur sub lupa lui Dumnezeu şi luptă-te să îndepărtezi tot ceea ce este rău şi păcătos în inima şi viaţa ta! Vei scăpa în această manieră de pedeapsa lui Dumnezeu! Ba mai mult, eliberarea de care vei avea parte, ca urmare a împlinirii voii lui Dumnezeu în viaţa ta, te va face să te bucuri de BELŞUGUL SPIRITUAL! Dumnezeu nu va putea lucra sfinţenia şi creşterea spirituală în viaţa ta câtă vreme tu nu eşti în totul al Lui! Câtă vreme tu nu te-ai lepădat de sine şi nu ai fost gata să calci pe EU-l tau pentru a face ceea ce Dumnezeu îţi porunceşte să faci. Pentru că este într-adevăr o poruncă:  Să nu te răzbuni şi să nu ţii necaz pe copiii poporului tău. Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi! (Levitic 19:18)

Ce este mai important pentru tine: împlinirea voii lui Dumnezeu în viaţa ta şi revărsarea belşugului Său spiritual, sau reputaţia ta? Astăzi, alege să Îl onorezi pe Dumnezeu prin deciziile şi acţiunile tale!


[1] Lascău, Petru, Familia între zâmbet şi suspin, Societatea penticostală de Misiune Creştină din România, 2012, p. 69

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.