„Creata pentru a fi ajutorul potrivit”, o carte a sotiilor!


creata-pentru-a-fi-ajutorul-potrivit-727x1024Undeva in anii ce au trecut, in cultura noastra in continua schimbare, femeile si-au pierdut directia in viata. Cartea aceasta este scrisa pentru a le ajuta sa o regaseasca. Indiferent cum ti-ai inceput casnicia sau cat de intunecos si de singuratic a devenit fagasul pe care curge ea acum, vreau sa stii ca poti avea o casnicie atat de buna si de fericita, incat sa poata fi descrisa drept un miracol.

MICHAEL si DEBI PEARL sunt casatoriti din 1971 si au cinci copii adulti – toti casatoriti, cu familii fericite – si un numar tot mai mare de nepoti. Sunt coautori ai cartii „To Train Up a Child” (Cum sa cresti un copil?) care s-a vandut in peste 650000 de exemplare in limbile engleza si spaniola si a fost tradusa in multe alte limbi. Au publicat peste 20 de titluri, care au cumulat vanzari de peste un milion de exemplare. Sunt fondatorii lucrarii No Greater Joy Ministries si redactorii unei reviste bilunare gratuite.

“Tu ești ceea ce gândești, iar Dumnezeu îți spune cum să gândești: Gândește adevărul. Aceasta nu este puterea gândirii pozitive, ci este puterea adevărului așa cum este el definit de Dumnezeu. Tu ești creată ca să fii ajutorul soțului tău, nu conștiința lui, nu persoana care îi dirijează vocația și cu siguranță nu criticul lui.

Când dezvolți o relație conflictuală cu soțul tău, faci acest lucru pornind de la premisa că tu ai dreptate, și el nu are. De asemenea, presupui că ai datoria de a te împotrivi lui, de a-l înfrunta și a i te opune. Crezând că el nu are dreptate și că tu ai, te declari mai înțeleaptă decât el, mai spirituală, mai inteligentă, mai dispusă pentru sacrificiu etc. Toate acestea duc la concluzia evidentă că ți-ai însușit rolul de conducător, de învățător și de judecător. Acest lucru este păcătos și odios și Îl supără nespus de mult pe Dumnezeu. Nicio femeie nu va avea vreodată pace și bucurie până când mintea ei nu este umplută cu bunăvoință față de soțul ei și până când ea nu își ia angajamentul de a deveni un bun ajutor potrivit pentru el.” (Extras din carte p. 108-109)

Articol preluat de pe http://romaniaevanghelica.wordpress.com/

2 comentarii

 1. anatatar spune:

  Dumnezeu a creat-o pe femeie ca să fie ajutorul potrivit pentru bărbatul ei. Vreau să mă gânadesc mai mult cum sunt eu un ajutor potrivit pentru soţul meu. Mă rog ca Domnul să îmi descopere lucruri noi despre soţul meu şi despre mine care ne vor ajuta să fim plăcuţi înaintea Lui şi purtarea noastră să Îi aducă Lui onoare.
  ana
  anatatarandras.com

 2. adriana spune:

  Cartea lui debi Pearl este extrem de mare ajutor:)
  Cititi’o este ffff ff de folos
  Doar pt cele căsătorite…Ele o înțeleg
  Nu pot sa explic cât de buna e:)merita muuult sa o cititi

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.