4 Ianuarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!


4 Ianuarie

Geneza 7:16 – 10:32, Matei 4:1225,

Psalmul 4:1-8, Proverbe 1:20-23,

Apoi Domnul a închis uşa după el!

 Geneza 7:16

Ceea ce Dumnezeu apreciază în mod deosebit la omul muritor este ÎNCREDEREA. Din păcate, deşi ne numim copiii Lui, nouă ne vine foarte greu să avem încredere în planul Lui MINUNAT şi BUN pentru vieţile noastre atunci când ne confruntăm cu anumite probleme, neajunsuri sau încercări. Ce paradox, nu? Avem pretenţia nespusă dar scrisă în inimile noastre ca Dumnezeu să ne poarte din binecuvântare în binecuvântare în această viaţă, tocmai pentru că suntem copiii Lui. Dar aceasta nu se întâmplă şi ne plângem, cădem în depresii şi spunem că Dumnezeu ne-a uitat.

În cartea Geneza, Dumnezeu se revelează omului pe care L-a creat. Cunoaşterea pe care omul a primit-o despre Dumnezeu este exprimată în anumite “nume” cu care oamenii L-au identificat. Primele trei numiri au fost: Elohim (Dumnezeu întreit în fiinţă dar unic în natură şi persoană), Iehova (Eu sunt Cel ce Sunt) şi Adonai (Eu sunt Domnul, Stăpânul) . Există totodată şi cinci numiri compuse ale numelui lui Dumnezeu: El-Elion (Dumnezeul Cel Preaînalt), Iehova-Elohim (Domnul Dumnezeu), El-Roi (Dumnezeul care mă vede), Iehova-Ire ( Domnul va purta de grijă) şi El-Elohe- Israel ( Domnul este Dumnezeul lui Israel).

Atunci când Noe construieşte o corabie care să-i adăpostească familia şi câte o pereche din fiecare specie de vietate, şi se încrede în Dumnezeu că îi va purta de grijă pe tot parcursul acestei nemaiauzite pedespse care va veni peste omul care s-a îndepărtat de Dumnezeu, el se încrede de fapt în Iehova-Ire ( Domnul va purta de grijă).  A urmat în totul planul lui Dumnezeu cu privire la construirea corabiei, s-a urcat în ea la porunca lui Dumnezeu şi… a aşteptat. Nu ştia exact cum anume va proceda Dumnezeu, cum va aduce salvarea peste el şi peste familia sa, dar a avut ÎNCREDERE în Iehova-Ire.

Apoi Domnul a închis uşa după el! (Geneza 7:16). În fiecare zi şi în orice clipă, Dumnezeu este Cel care închide uşa după tine! El este Cel care te protejează! El este Cel care îţi poartă de grijă chiar şi acum, în timp ce citeşti aceste rânduri. El este Cel care va purta de grijă cu privire la viitorul tău, în toate privinţele! El este Cel care va binecuvânta rodul mâinilor tale, dacă vei lucra cu mâini harnice atât pentru asigurarea unui trai modest pe acest pământ cât şi pentru aducerea împărăţiei lui Dumnezeu în această lume! El are un plan pentru tine şi viaţa ta! Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El şi El va lucra. (Psalmul 55:22).

De-a lungul istoriei, putem vedea cum oamenii care s-au încrezut în Dumnezeu au avut parte de protecţia Lui miraculoasă şi de purtarea Lui de grijă într-un mod minunat. Oamenii care s-au încrezut însă în puterile lor, au avut, de multe ori, parte de un sfârşit năpraznic.

ÎNCREDE-Te în Dumnezeu şi îţi vor izbuti planurile! El te va păzi şi binecuvânta mereu!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s