3 Ianuarie: citirea Bibliei si meditatia zilei!


3 Ianuarie

Geneza 5:1 – 7:15, Matei 3:7-4:11,

Psalmul 3:1-8, Proverbe 1:10-19

Noe a făcut tot ce-i poruncise Domnul!

Geneza 7:5

În Biblia Fidelă, o traducere literală nouă completată, revizuită şi actualizată apărută în anul 2010, acest verset este tradus astfel: “Şi Noe a făcut conform cu tot ceea ce Domnul i-a poruncit” (sublinierea îmi aparţine). De multe ori dorim să schimbăm cursul pe care vieţile noastre îl iau. Astfel, dorim cu ardoare evitarea unei situaţii mai dificile şi tânjim cu toată puterea după rămânerea într-o stare de fericire şi biruinţă, atât din punct de veder fizic cât şi spiritual. O armă pe care o avem la îndemănâ şi cu care dorim să luptăm în acest sens este tocmai RUGĂCIUNEA! Venim prin rugăciune înaintea lui Dumnezeu şi Îi cerem, cu toată puterea inimii noastre şi folosindu-ne de toată elocvenţa cuvintelor noastre, să îndepărteze prin puterea Lui măreaţă, o încercare, o boală sau o situaţie dificilă cu care ne confruntăm.

 Uneori, Dumnezeu face acest lucru, ne împlineşte dorinţa inimii şi ne dă eliberare şi pace. Şi e minunat! Îi mulţumim, cu inima plină de bucurie, pentru harul Lui nemeritat şi pentru grija Lui atât de mare faţă de noi, faţă de fiecare în parte. Alteori însă, pot trece ani de zile în care noi să fi înalţat rugăciuni la tronul Său cu privire la o problemă sau situaţie, iar cerul să fi rămas închis, ferecat pentru noi. Ce facem în această situaţie? Te confrunţi tu acum cu o astfel de situaţie?

Poate nu vei primi niciodată ceea ce ceri, pentru că îţi doreşti atât de mult acel lucru, încât eşti gata sa Îi ceri lui Dumnezeu să calce peste voia Lui divină pentru a face voia ta. Nu mai fă aceasta! Chiar dacă Dumnezeu nu va interveni şi nu va îndepărta această încercare din viaţa ta care îţi topeşte inima, tu continuă să Îl slujeşti şi să Îl onorezi, prin viaţa ta.  Poate că exact asta este ceea ce Dumnezeu aşteaptă de la tine de ani de zile! Poate că aceasta este soluţia! Să accepţi voia Lui pentru viaţa ta şi să nu îi mai ceri să o schimbe! Să accepţi toată voia Lui!

“Atunci când Dumnezeu îţi cere să faci un lucru, mai bine ai face acel lucru, pentru că dacă nu îl faci, orice altceva în viaţa ta se va vesteji” ( Joyce Meyer).  Nu lăsa ca totul în viaţa ta să se vestejească ca să înţelegi că Dumnezeu vrea să trăieşti în sfinţenie făcând tot ceea ce El ţi-a poruncit în Scripturi, că El te vrea activă în slujba Lui şi că vrea să-ţi dăruiască belşug spiritual. S-ar putea ca drumul acesta să fie mult prea dureros! Fă ceea ce Dumnezeu îţi cere să faci pe acest pământ, trăieşte viaţa pe care El a pregătit-o pentru tine, chiar dacă uneori este atât de grea! Fă tot ceea ce Dumnezeu îţi cere să faci! Acţionează conform cu toată voia lui Dumnezeu! Mergi pe drumul pe care El te trimite, chiar dacă pare presărat cu bolovani şi spini, acceptă aceşti “bolovani” iar inima ta va fi eliberată şi umplută de pace, ştiind că destinul tău este în mâna Lui, în mâna Celui mai Puternic şi Binevoitor Dumnezeu! Ai încredere în planul lui Dumnezeu pentru viaţa ta! El ştie ce face chiar dacă tu nu ştii şi nu înţelegi, de multe ori, ce face El în viaţa ta! Acceptă-l şi ai ÎNCREDERE!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s