De fiecare dată când Dumnezeu îţi dă o biruinţă, nu este meritul tău!


Voi istorisi toate minunile Lui! Psalmul 9:1

desert-survivalPsalmul 9 este considerat a fi una din marile profeţii ale Vechiului Testament. David era atât profet cât şi împărat, astfel că multe din profeţiile lui au fost puse în Psalmi. În acest psalm ne este prezentată o profeţie cu privire la “cel rău” (9:5) care va fi învins în acelaşi mod cum David i-a învins pe toţi vrăjmaşii săi, încrezându-se în puterea lui Dumnezeu. Bucurându-se de victorie, el ne prezintă un excelent îndrumar pentru zilele de biruinţă: Voi lăuda pe Domnul din toată inima mea! Voi istorisi toate minunile Lui! David nu îşi acordă lui meritele pentru victoria asupra vrăjmaşilor săi, ci lui Dumnezeu. Aici este secretul! “Orice biruinţă de felul acesta înfurie oştirile Diavolului. Ce poate face Satan cu cineva care transformă o închisoare într-un palat, o răstignire într-o încoronare, o tortură într-un triumf?” [1]

De fiecare dată când Dumnezeu îţi dă o biruinţă, nu este meritul tău! De fiecare dată când Dumnezeu îţi binecuvântează o lucrare sau o activitate, nu este meritul tău! De fiecare dată când te bucuri de o zi de bucurie în loc să treci printr-o zi de încercare, nu este meritul tău! Este, de fiecare dată, meritul şi harul nespus de mare al lui Dumnezeu! David a înţeles acest adevăr în cuvintele din versetele 4-5: Pentru că ai susţinut dreptul meu şi cauza mea; ai şezut pe tron judecând drept. Ai mustrat păgânii, ai nimicit pe cei stricaţi, le-ai şters numele pentru totdeauna şi întotdeauna! (traducere preluată din Biblia Fidelă).

Iată, va veni ziua când Dumnezeu va scrie în dreptul tău VICTORIE! Va veni ziua când toţi cei ce te dispreţuiesc şi îţi pun piedici cu privire la lucrarea ta, vor fi pedepsiţi de El, cu braţ puternic şi cu mână tare! Va veni ziua când tu te vei bucura, asemeni lui David, în salvarea lui Dumnezeu (9:14). Tu nu vei avea niciun merit pentru aceasta, ci va fi doar harul Lui, Cel care este un loc de scăpare pentru cel oprimat, un loc de scăpare în timpuri de necaz (9:9). Este totuşi ceva ce va trebui să faci: să istoriseşti celor din jur, cu întreaga ta inimă, lucrările minunate ale lui Dumnezeu! Făcând aceasta, îţi vei asigura o următoare victorie! Nu e minunat?!

Nu păstra doar pentru tine biruinţele de care Dumnezeu îţi face parte pe acest pământ, ca urmare a umblării tale cu El! Istoriseşte toate minunile Lui! Laudă-L pe Dumnezeu prin cuvintele tale şi lasă-i pe cei din jur să vadă cine este Cel în care tu îţi pui încrederea, în vreme de necaz! Atunci când vei fi eliberat din acel necaz, ei vor înţelege că Dumnezeul tău este singurul Dumnezeu adevărat!


[1] Phillips, Comentariu asupra Psalmilor, p.85

 

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.