Întoarce-te… sau te va găsi îngerul Domnului rătăcind prin pustie!


Îngerul Domnului a găsit-o lângă un izvor de apă în pustie!

Geneza 16:7

ingerSunt momente când ne simţim atât de descurajaţi cu privire la rugăciunile noastre! Cu cât ne rugăm mai mult, cu atât parcă cerul rămâne mai ferecat! Şi nu înţelegem de ce. “De ce, Doamne? De ce nu îmi asculţi rugăciunea de atâta vreme? ” “Ştiu că uneori pare că nimic nu se întâmplă şi că rugăciunea este o pieredere de vreme. Dar nimic nu este irosit sau zadarnic atunci când ascultăm de Dumnezeu. Poate că am “pescuit” toată noaptea şi nu am prins nimic, dar la îndemnul lui Isus, hai să ne aruncăm mrejile de partea cealaltă a corabiei. Hai să mai încercăm o dată metoda Sa: să ne rugăm şi să vedem ce se întâmplă. S-ar putea să primim mai mult decât pot ţine mrejile noastre firave.” [1]

Să nu ne descurajăm niciodată cu privire la rugăciunile noastre. Chiar şi cele mai neobişnuite dintre ele îşi vor găsi răspuns înaintea tronului lui Dumnezeu. El aude fiecare rugăciune pe care noi o facem. Atunci când Agar, roaba care a devenit soţia lui Avram la îndemnul soţiei sale Sarai, pentru că aceasta nu putea avea copii, a fugit în pustie din cauza stăpânei sale care o dispreţuia, îngerul Domnului o găseşte şi o întreabă: “Agar, unde te duci?” La răspunsul “Fug de stăpâna mea Sarai”, îngerul îi răspunde, în mod surprinzător: “Întoarce-te la stăpâna ta şi supune-te sub mâna ei.” Cu siguranţă, nu acesta era răspunsul pe care ea îl aştepta! Ea îşi căutase scăparea la problema ei prin fugă. Poate că se rugase pentru o vreme cu privire la rezolvarea acestei probleme, dar când a văzut că Dumnezeu nu are de gând să îi răspundă, a acţionat de una singura: a fugit de problemă cât au ţinut-o picioarele! Nu a ţinut cont de faptul că în pustiu putea să moară, şi odată cu ea să piardă şi viaţa bebeluşului pe care îl purta în pântece ci,  crezând că aceasta va duce la rezolvarea problemei ei, a fugit. Dar îngerul Domnului a găsit-o şi a confruntat-o!

Nu ştiu care este problema pe care o aduci de multă vreme înaintea lui Dumnezeu. Nu ştiu de ce anume sau de cine fugi, crezând că astfel vei găsi rezolvare. Nu uita: Îngerul Domnului te va găsi, oriunde te vei duce! Iar răspunsul pe care El ţi-l va da, din partea lui Dumnezeu, va fi: “Întoarce-te!”  Întoarce-te la soţul tău pe care ai vrut să îl părăseşti pentru că nu mai vezi soluţii cu privire la “o viaţă în doi frumoasă!” Întoarce-te la serviciul tău şi fii supusă şefului ca unei autoriţăţi puse de Dumnnzeu peste tine! Întoarce-te acasă, la părinţii tăi şi arată-le respect şi dragoste, în ciuda problemelor şi neînţelegerilor dintre voi! Întoarce-te la Dumnezeu şi la promisiunile Lui minunate pentru tine şi viaţa ta! El este cu tine! El va rezolva problema ta! Ai încredere în răspunsul Lui, chiar dacă întârzie. Căci Domnul a auzit mâhnirea ta! Întoarce-te, El vrea să te binecuvânteze, mai mult decât poate duce acum inima ta mâhnită! Întoarce-te… sau te va găsi îngerul Domnului rătăcind prin pustie!


[1] Maxwell, Randy, Dacă poporul Meu se va ruga, Editura Majesty Press International, Arad, 2006, p.14

4 comentarii

 1. E tare binevenit acest mesaj! O zi binecuvantata Daniela!

 2. Ana Andras spune:

  Draga Daniela,
  am primit 2 interviuri de la Anca Bordea (rve Cluj) si vreau sa te intreb daca este greu sa fie puse pe soundcloud asa cum ai facut tu interviul tau?
  interviul tau l/am pus pe blog la about, foarte frumos ai facut
  si m/am gandit sa faca si Anca la fel dar nu situ daca ea stie si daca este greu. Eu i/am spus daca poate sa mi/l formeze dar vreau sa te intreb si pe tine.
  multumesc mult
  love
  ana

  1. Draga Ana, Trebuie sa-ti faci cont intai pe soundcloud.ro si apoi poti sa incarci acolo 5 interviuri (atat). Dupa ce se incarca un interviu, trebuie sa iei linkul de sus corepsunzator paginii si sa il pui la tine pe blog. Oamenii vor da clic pe acel link si li se va deschide interviul:) Te descurci? Anca a zis ca-mi trimite si mie interviurile ca sa le pun eu in soundcloud dar eu am deja 3 interviuri incarcate, nu mai pot incarca decat 2. Vrei sa te ajut? Te imbratisez:)

   1. anatatar spune:

    Da. As dori sa ma.ajuti
    daca ai nevoie de info scrie-mi pe email
    love
    Ana

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.