Roxana Saratoc si fiul ei Elias au plecat la cele vesnice! “Doamne, spune-mi care este sfârşitul vieţii mele ca să ştiu cât de trecător sunt?”


O tânără mămică, Roxana Saratoc şi băieţelul ei Elias, in varsta de un anisor, au murit zilele trecute intr-un tragic si neasteptat accident petrecut pe soseaua de centura a Oradiei. Poliţiştii bănuiesc că ea era preocupată de micuţ şi nu era atentă la drum, astfel ca a pierdut controlul volanului şi s-a lovit frontal de un tir. Amandoi au murit pe loc. Serviciul de inmormantare are loc chiar acum ( joi 29/11 orele 15 (RO Time) Capela Oraseneasca, Oradea) si poate fi vizionat pe site-ul bisericiii baptiste Speranta din Oradea: http://www.bbso.ro/.

Fie ca Dumnezeu sa mangaie familia indurerata! Planurile Lui cu oamenii sunt adesea atat de neasteptate si de neinteles!! Viaţa pe care o trăim pe acest pământ este atat de scurtă. Minutele ei se scurg tăcute unele după altele încât nici nu ne dăm seama că aceste minute sunt de fapt numărate, socotite, barate. Există o barieră pusă de Dumnezeu cu privire la ele. Într’o zi, această barieră va opri minutele vieţii noastre pentru totdeauna. O singură secundă dacă vom mai dori peste această barieră, nu ne va fi dată! Este o barieră pusă de Dumnezeu.

Doamne, spune-mi care este sfârşitul vieţii mele, care este măsura zilelor mele ca să ştiu cât de trecător sunt! Iată că  zilele mele sunt cât un lat de mână şi viaţa mea este ca o nimica înaintea Ta. Da, orice om este doar o suflare, oricât de bine s-ar ţinea”, sunt cuvintele spuse de un împărat. David, aflat pe patul de moarte este “forţat de împrejurări” să se gândească la trecutul lui, la viaţa lui. În calitate de împărat ales în mod miraculous de Dumnezeu pe când păştea oile tatălui său, el s-a bucurat de toate bucuriile pământeşti posibile. Pe patul de moarte însă, toate acestea i se par “deşertăciuni goale”. “Da, omul este ca o umbră, se frământă degeaba, strânge la comori şi nu ştie cine le va lua.” (Psalmul 39: 6) În Biblia Fidelă acest verset este tradus astfel: “Cu siguranţă fiecare umblă într-un spectacol deşert, cu siguranţă ei sunt neliniştiţi în zadar; el îngrămădeşte bogăţii şi nu ştie cine la va strânge.” (Psalmul 39: 6).

Sfârşitul vieţii lui David este consemnat în cartea Cronici: “A murit la o bătrâneţe fericită, sătul de zile, de bogăţie şi de slavă.” Puţini sunt oamenii care s-au bucurat de o astfel de moarte! Îţi doreşti şi tu o astfel de moarte? Nu mai umbla în spectacolul deşert al acestei lumi, nu mai alerga după lucrurile de nimic ci aleargă mai degrabă spre, şi la, Dumnezeu! David a făcut aceasta! El a făcut din Dumnezeu “culmea bucuriei lui”! Totodată, el L-a onorat pe Dumnezeu cu averile lui care au fost dăruite pentru lucrarea Domnului şi pentru construirea unui Case lui Dumnezeu!  Pe patul de moarte el i-a poruncit fiului său Solomon, cel care îi urma la tron, să nu folosescă nicidecum averea lui în alte scopuri.

Probabil că tu nu te afli acum pe un pat de moarte. Probabil că gândeşti chiar acum că mai ai încă multe zile de trăit pe acest pământ! Şi poate că aşa va fi! Dumnezeu ştie măsura vieţii fiecărui om! Dumnezeu Însuşi a hotărât şi ţine în control măsura vieţii fiecărui om! Totodată, probabil că îţi doreşti un sfârşit ca şi al lui David! Ce minunat sfârşit, demn de “omul după inima lui Dumnezeu”: “a murit la o bătrâneţe fericită, sătul de zile, de bogăţie şi de slavă.” Aş vrea să îţi spun că Dumnezeu poate să îţi dea şi ţie un astfel de sfârşit al zilelor trăite pe acest pământ. El poate şi vrea! Totul depinde de tine! Vei face tu din El “culmea bucuriei tale”, Îl vei sluji cu pasiune şi credincioşie întreaga viaţă, vei fi activ în aducerea împărăţiei Lui pe acest pământ? Astăzi, ai şansa de a începe această viaţă! Nu se stie daca ziua de maine va mai veni pentru tine!

6 comentarii

 1. tina spune:

  VA VENI O ZI CAND IL VOM VEDEA FATA IN FATA SI VOM PRIMI RASPUNS LA MII DE INTREBARI …pana atunci DUMNEZEU sa mangaie pe cei ramasi…nimic nu este la intamplare dar este greu sa intelegem….

 2. Andrada Suciu spune:

  Cristi, are acum nevoie de noi! Rugaciunile noastre il vor sustine enorm. Stim ca inainte ca Roxana sa fie iubita lui, a fost preaiubita Domnului iar El a preferat-o in Vesnicie, iar micul Elias, chiar si in inima Tatalui a fost o comoara imensa! Ne uitam inspre Cristi si vedem un suflet care a fost zdruncinat din temelii de aceasta cruda realitate. Cu siguranta ca nu ii este usor iar noua, poate imposibil sa ne gasim cuvinte de mangaiere. Dar, avem nadejdea in El, si ne uitam cu ochii plini de lacrimi catre mana Sa care il poate mangaia pe Cristi. Sa nu incetam sa I-o cerem! Ma incred in Domnul pentru el!

 3. razvanrc spune:

  Of, cand citesti astfel de vesti parca ti se rupe inima.

 4. MARIANA spune:

  Dumnezeu sa-i odihneasca si sa aibe grija de sufletele lor!

 5. revfemeia spune:

  Roxana si fiul ei au ajuns in locul maret,cu siguranta nu ar schimba nici pentru o clipa splendoarea si linistea de acolo,insa sotul ei si cei dragi au nevoie de dragostea celor din jur,si mai ales de putere de la Dumnezeu sa poata depasi aceasta despartire si sa traiasca cu speranta ca vine ziua revederii.Dumnezeu sa-i mangaie.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.