Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun! Crezi tu acest adevar cu privire la fiecare eveniment sau incercare din viata ta?


Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun!

Geneza 1:12

Biblia este cea mai citită şi studiată carte din lume! Deşi are 44 de autori înşiraţi de-a lungul a peste şaisprezece secole, învăţătura ei este aceiaşi în toate cele 66 de cărţi. Niciunul dintre autori nu îl contrazice pe celălalt ci toţi prezintă o singură persoană: Isus Hristos, fiul Dumnezeului Viu şi Adevărat! Numită în termini originali “Bibliorum”, această carte unicat aduce cu sine completarea educaţiei fiecărui om în parte. Oricât de multe cărţi ai citit, dacă nu ai citit Biblia înseamnă că nu ai o educaţie completă!

 “În lumina destinului nostru veşnic, Biblia, şi implicit cartea Genezei, este singura naraţiune istorică care poate influenţa soarta noastră eternă. Ignorarea celorlalte cărţi istorice ne poate dăuna relativ, dar ignorarea Bibliei ne poate atrage suferinţa noastră absolută şi de neînlăturat. “ [1]

Cei trei copii cu vârste de cinci, trei şi respectiv un an, dorm somnul de amiază iar eu stau cu cana de capucino în faţă, cu Biblia deschisă la prima ei pagină, Geneza 1, şi meditez asupra  acestui verset:  Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun! (Geneza 1:12)Mi-L imaginez pe Dumnezeu privind din ceruri peste viaţa mea şi peste încercarea care apăsa greu pe inima mea mâhnită şi spunând: Încercarea aceasta este BUNĂ pentru tine şi pentru familia ta! Ai încredere în Mine! Dumnezeu îngăduise în viaţa noastră o încercare şi ne era într-adevăr greu! Ajunsesem chiar să ne pierdem speranţa cu privire la remedierea acestei situaţii, în orice mod va găsi Dumnezeu cu cale. De asemenea, neliniştea şi nemulţumirea păreau să ne cuprindă şi nu-mi doream asta! Într-un astfel de moment, aceste cuvinte citite din Biblie şi venite ca din partea lui Dumnezeu la timpul de părtăşie, au fost ca un balsam pentru inima mea! Ce Dumnezeu Minunat!

Tot ceea ce primim de la Dumnezeu este BUN, fie încercare fie binecuvântare. Dumnezeu considerase că este bine ca acest tăvălug al încercării să vină peste noi. Cine suntem noi să Îl contrazicem? Dumnezeu nu face nimic ca pe un lucru de apucat, ci tot ceea ce El orchestrează sau îngăduie în vieţile noastre este BUN, folositor şi pentru un scop bun!

Ştiu, nu este uşor să trecem prin “valea umbrei încercării” , însă, dacă noi vom  păşi pe această cale cu capul plecat, în umilinţă şi în smerenie, acceptând voia lui Dumnezeu pentru vieţile noastre şi având încredere în planul Lui minunat, atunci ne vom bucura la final de o mare biruinţă! Până atunci însă, ai încredere în planul Lui pentru viaţa ta! Tot ceea ce El face este BUN! Scrie aceste cuvinte pe tabliţa inimii tale şi păstrează-le acolo mereu!


[1] Cornilescu, Dumitru, Biblia cu explicaţii, Christian Aid Ministries, U.S.A., 1999, p.

3 comentarii

  1. Dragă Daniela,
    este minunat că avem Biblia şi putem să aplicăm ceea ce scrie la viaţa noastră. DA, Domnul este bun în absolut tot ceea ce face şi nimic nu este scăpat de sub controlul Lui. El este suveran şi ştie mai bine de ce avem nevoie. Avem nevoie de încercări ca să ne fie testată credinţa. Credinţa trebuie testată. Şi chiar dacă mai cădem să ne ridicăm din nou tot bazându-ne pe Cuvântul Bibliei căci Domnul formează în noi o inimă care seamănă cu inima Lui. Este foarte important să nu ne răzvrătim când trecem prin greu. Totul aici pe pământ este trecător dar noi mergem către cele veşnice pentru care Tatăl Ceresc ne pregăteşte prin tot felul de teste. Niciunul nu vrem să rămânem la statutul de copil în credinţă ci vrem să fim puternici şi curajoşi. Acest lucru se învaţă.
    Domnul să ne ajute să trecem cu bine testele vieţii!!!
    ana
    anatatarandras.com

  2. Ne este greu cateaodata sa acceptam planul lui Dumnezeu pentru noi atunci cand trebuie sa trecem prin suferinta fie ea sufleteasca sau trupeasca,ne place mai mult planul Domnului cand ne trece prin bucurii si realizari,si stari frumoase.Dar daca stam in ascultare si ne incredem in ceea ce El ne da ,recunoscand ca este cel mai bun si mai potrivit pentru noi ,chiar daca noi nu vedem drumul spre iesire ,el este acolo ,este in mana Tatalui si El ne conduce pas cu pas.In orice incercare Dumnezeu este cu noi,nu ne intoarce spatele.Sunt lucruri marunte in care iL vedem pe Dumnezeu prezent. Slavit sa fie El!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.