„Daca pomenesti numele „Isus” in discursul tau, te arestam.” Povestea de viata a Angelei Hildenbrand!


In anul 2011 Angela Hildenbrand era liceană într-un liceu din Texas. Era una din cele mai bune studente, pentru că a fost aleasă să țină discursul de încheiere din partea studenților la ceremonia de graduare din 2011. Pentru că este creștină și mărturisește deschis credința ei, Angela a planificat ca în discursul ei de încheiere să mulțumească lui Dumnezeu în rugăciune. Tot atunci a aflat că dacă face acest lucru, s-ar putea să fie întemnițată.

Legea a fost înaintată de un judecător federal din Texas. Potrivit acesteia, niciun elev din oricare liceu din Texas nu are voie să se roage sau chiar să folosească cuvinte ca „rugăciune” sau „amin” în timpul ceremoniei de graduare din 2011.

În pofida acestei legi, Angela era gata să sufere această persecuție: „Chiar mă pregăteam să stau tare pe poziția care am luat-o de a mă ruga la sfârșit, deși știam bine ce avea să urmeze”, a declarat ea pentru CBN News.

Cazul acestei eleve este unul din cele 640 cazuri de ură religioasă, care au fost prezentate într-un raport de către Liberty Institute.

„Ateiștii sunt bine organizați. Rata ostilității față de oamenii de credință este surprinzătoare. Crește zilnic”, a declarat avocatul Institutului pentru Libertate.

Administrația Veteranilor a solicitat pastorului Scott Rainey să nu se roage în timpul ceremoniei la Cimitirul Național din Houston de sărbătoarea Memorial Day. Aceștia i-au interzis pastorului să se roage „în Numele lui Isus”. „Niciodată în viața mea nu m-am rugat fără să spun la sfârșit „în Numele lui Isus Hristos Te rog, amin!””, a spus pastorul Rainey.

În urma acestor sesizări, Institutul pentru Libertate oferă ajutor celor cărora le-a fost încălcat dreptul la libertatea de exprimare. Consilierul General al Institului pentru Libertate afirmă că atunci când creștinii stau tare pentru credința lor, de regulă, câștigă.

Acesta a fost și cazul Angelei, care, cu o zi înainte de ceremonia de graduare a primit permisiune din partea Curții de Apel de a se ruga și de a folosi în discursul ei orice cuvinte dorește la adresa lui Dumnezeu.„Îți mulțumesc pentru dragostea Ta mare pentru noi și pentru țara noastă, în care suntem liberi. M-am rugat în Numele Domnul Isus, amin.” – așa s-a rugat Angela, mulțumindu-i lui Dumnezeu la ceremonia de graduare.

Tot Curtea de Apel a permis și pastorului Rainey să își manifeste public credința la înmormântări și la orice alte ceremonii religioase.Cu toate acestea, în America, se observă o creștere tot mai mare a numărului asalturilor din parte oamenilor ostili față de credință.

Sursa: eleva-crestina-sua-rugaciune-graduare.

Anunțuri

3 gânduri despre „„Daca pomenesti numele „Isus” in discursul tau, te arestam.” Povestea de viata a Angelei Hildenbrand!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s