“Fii frumoasă, fii tu!”, iti spune cea care este considerata cea mai urata femeie din lume!


O cheama Lizzie Velasquez si are 23 de ani. Este din San Antonio, Texas SUA. Cand a fost vazuta intr-un clip pe youtube multi i-au spus: „Sinucide-te”, „Impusca-te. Arati ca un monstru”, „Fa o favoare lumii si  pune-ti streangul la gat”.  A fost etichetata in cele din urma drept „cea mai urata femeie din lume”. Acestea insa sunt cuvinte foarte grele de purtat în suflet pentru o tânără care a crescut cu o foarte rară boală de care suferă doar 3 persoane pe întreaga planetă și a cărei copilării a fost umbrită de catalogările celor care o vedeau drept un monstru sau urâta rau de tot , etc.

Nu voi insista asupra bolii ei foarte rare, dar acesta este motivul pentru care Lizzie este deformată și complet diferită de fizionomia generală a femeilor. Sper că am zis corect. Cu un ochi nu vede deloc, cu celălalt nu foarte bine. Nu poate stoca nici un 1gr de grăsime.

A suferit mult încă de la început. Umilința continuă, resentimentele, presiunea, abuzul emoțional la care a fost supusă această tânără femeie sunt lucruri greu de suportat sau imaginat. Deși aș avea multe de scris în acest sens, nu doresc să insist în articol pe partea tristă a vieții ei. Oricum este foarte bine că nu a fost lipsită de dragostea necondiționată și totală a familiei ei.
Totul s-a schimbat în bine în viața ei când a realizat că: „Judecățile lor despre mine nu sunt cine eu sunt cu adevărat așa că nu voi lăsa acele lucruri să mă definească. Nu mă voi coborî la nivelul lor”. Ce afirmație puternică de la o ființă plăpândă, care adliteram, sperie copiii cu aspectul ei fizic, iar oamenii se holbează la ea cu dispreț și mirare.„Nu te mai holba, începe să înveți ceva de la viață” este sloganul ei.
În ciuda ostilităților, în loc să își plângă de milă, sau să se lase prinsă într-o depresie, a preferat să se răzbune prin realizări și determinare” planifincându-și 4 scopuri clare de atins în viață. Iată care sunt acestea:
 1. Să devină vorbitor motivațional
2. Să scrie cel puțin o carte
3. Să termine studii superioare
4. Să își întemeieze o familie și să o întrețină cu venituri din cariera ei.
Poate nu credeți, dar deja primele trei puncte din scopurile ei le-a atins până la 23 de ani. Recent a lansat cea de a doua ei carte intitulată: Fii frumoasă, fii tu”, care se bucură de o apreciere ridicată. A ținut peste 200 de workshopuri și conferințe, a apărut cu interviuri la zeci de posturi de TV, incluzând CNN, NBC, CBS, radio, internet, plus a apărut în zeci și sute de articole în presa internațională tipărită sau online. Acum și tu citești despre ea. Deci viața ei are cu adevărat o influență pozitivă.
Dintr-o fată de care fugeau copiii pe partea cealaltă a străzii, a devenit iubită și prietenă a milioane de oameni din întreaga lume. A devenit respectată și apreciată mai ales de acele femei care au avut mare nevoie să înțeleagă că puterea și frumusețea lor este ascunsă în „acceptarea a cine ești tu cu adevărat” și că doar acolo poți găsi fericirea și satisfacția pe care Dumnezeu dorește să le ai și nu în a fi copia unei alte femei.
Ea încurajează acum și învață în special, fetele și femeile, cum să-și depășească sentimentul de respingere, frustrare, negativism și să facă față vulnerabilităților. Da! Pare incredibil, dar cea mai urâtă femeie din lume ajută oamenii să își găsească frumusețea și adevăratele valori într-o lume mult falsificată. Lizzie ne arată că frumusețea este creativă. Frumusețea este originală. Frumusețea are suflet. Frumusețea dăruiește, frumusețea iartă, frumusețea iubește, frumuseții îi pasă de alții. Frumusețea este puternică, frumusețea este loială. Frumusețea este viața.
Prin cărțile și conferințele ei Lizzie ne învață „că frumusețea răsare în viața noastră când ne acceptăm pe noi înșine așa cum Dumnezeu ne-a creat, când ne iubim cu iubirea Lui și începem să lucrăm la noi înșine, pentru binele nostru, al aproapelui și contribuind cu ceva la binele societății în general. Departe de egoism, frică și răutate putem înfăptui lucruri deosebite când ne împăcăm cu cine suntem noi cu adevărat și când aflăm pentru ce am fost născuți pe acest pământ.
În cele mai grele momente ale vieții ei, Lizzie și-a luat viața în mâinile proprii și a alergat înspre visul ei, proiectat în cele 4 puncte mai sus menționate. “Nu trebuie să crezi că mereu poți avea zile bune dar, 1. Schimbă ce poți; 2. Cere ajutor și 3. Roagă-te Domnului pentru restul” este principiul după care Lizzie își conduce viața de zi cu zi.
Dumnezeu a transformat viața lui Lizzie atunci când aceasta a crezut că viața ei nu este destinată eșecului și că doar schimbarea atitudinii aduce puterea de trasformare a propriei vieți. Lizzie a transformat vieți după ce propria ei viață a fost schimbată. A schimbat gândiri după ce propria ei gândire a fost schimbată. Aici este ascuns secretul pentru noi toți. Această idee a ajutat-o. Multe binecuvântări au venit în viața ei. Nevisat și nesperat de multe. Dar și mai mult decât atât ea a adus mari binecuvântări în viața altora.
Cea mai mare bătălie a ei a fost între a alege să accepte și să trăiască după cum este ea cu adevărat înlăuntrul ei, sau să decidă să sufere toată viața în depresie și frustrare alegând să trăiască după cum arată la exterior sau ceea ce oamenii au spus că ea este: “monstru”, “cea mai urâtă femeie din lume” etc.

Dacă ar fi ales greșit, ar fi avut o viață tristă, mediocră, depresivă, singuratică, probabil tare nefericită iar noi și alte milioane de oameni, nu ne-am mai fi inspirat și bucurat că există un caracter atât de minunat și puternic precum este Lizzie.

Îți mulțumesc Lizzie pentru alegerea ta. Ești cu adevărat frumoasă! 
Sursa articol: Articol preluat de pe blogul „Viata in mainile tale”, frumusetea-celei-mai-urate-femei-din.html.

5 comentarii

  1. Bravo Lizzie. Esti frumoasa si daca oamenii care te-ar cunoaste ar intelege de ce nu arati ca si ei atunci nu ar mai vorbi asa despre tine.

  2. Cea mai urata femeie din lume m-a ajutat sa inteleg viata mea mult mai profund. Este extraordinar.Ma simt mai frumoasa si mai iubita acum datorita ei. Mi sa transmis si nevoia de a fi mai buna. Datorita luptei si curajului lui Lizie si eu am invatat multe. Nu-mi vine sa cred ca tocmai ea ne ajuta si nu putin. Nu rastoarna Dumnezeu prin lucrarile acestea inteligenta celor ce se cred intelepti?

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.