„Deschide-mi ochii!”, carte de meditatii zilnice semnata Ana Tatar Andras!


„Deschide-mi ochii ca sa vad lucrurile minunate ale Legii Tale” – Psalmul 119.18

Acest verset extraordinar sta la baza unei carti de meditatii zilnice scrise de Ana Tatar Andras, autoare de carte originara din zona Clujului dar care acum locuieste în North Carolina, USA. Cele peste 360 de meditatii ale cartii intitulate intr-un mod extrem de sugestiv si binevenit „Deschide-mi ochii!” , câte o meditatie pentru fiecare zi a anului,  ne vorbesc despre caracterul si înclinatiile sale crestine, în pagini strânse cu pricepere în cartea de „Meditatii zilnice bazate pe Evanghelia dupa Ioan” si publicata la Editura RISOPRINT, Cluj Napoca.

Renumitul pastor Livius T. Percy descrie in doar câteva cuvinte care e scopul acestor meditatii pentru cititor:

„ Cu sensibilitate si dragoste, Ana Andras ne invita sa ne delectam in Cuvânt, in rugaciune si in meditatie la frumusetea Domnului, descoperita in Scriptura. Ne invita sa privim apoi viata si problemele cotidiene prin prisma Cuvântului, sub calauzirea Duhului Sfant, asa incât Cuvântul sa devina viu si lucrator in noi.”

Din primele cuvinte scrise in carte, autoarea Ana Tatar Andras marturiseste:

Nu este un lucru usor sa fii o femeie credincioasa in zilele noastre. Viata nu a fost niciodata o provocare atât de mare. … Dumnezeu sta gata sa ajute, ori de câte ori Ii cerem. … Pânza vietii se tese cu multe obiceiuri, dar nici un obicei nu este mai important decât rugaciunea si citirea Cuvântului.

Cu alte cuvinte, esti ceea ce citesti si ceea ce faci. Ana Tatar citeste Cuvântul, mereu insetata si plina de iubire, mediteaza la El si inalta zilnic rugaciuni catre Dumnezeu. Citind cartea cu meditatiile Anei, poti fi sigur de câteva lucruri. Vei invata cât de curând sa pui intrebari. Sa-i pui intrebari lui Dumnezeu si tie insuti. Dar vei invata si sa raspunzi unor intrebari, dar si sa astepti un raspuns personal, pentru tine, de la Dumnezeu.

Chiar daca nu ne spune in mod explicit care i-a fost modelul pentru viata sa spirituala, Ana vorbeste despre bunica ei si despre matusa Florica, care au incurajat-o sa invete, sa citeasca, sa cânte si sa se roage; vorbeste despre exemplul bun al parintilor; vorbeste despre Biserica din Panticeu si despre Biserica Baptista Iris din Cluj, unde l-a avut prieten si pastor pe Beni FARAGAU, foarte cunoscut in lumea evanghelica din România si de afara.Insa, fara nici o indoiala, modelul ei este Isus Cristos, pe care il adora si despre care marturisesc, in mod constant, meditatiile sale.

Cartea „Deschide-mi ochii!” de  Ana Tatar Andras a fost publicata la Editura „RISOPRINT”, Cluj Napoca in 2011. Ea poate fi achizitionata de la libraria Gramma accesand acest link: Deschide-mi-ochii! sau intrand pe blog-ul personal al autoarei www.anatatarandras.wordpress.com. Cartea poate fi citita in format electronic pe blog!

Sursa: deschide-mi-ochii

2 comentarii

  1. mm spune:

    mi se pare tare lumesc „femeie care muta muntii” cit de nebiblic suna.
    . 🙂

    1. Titlul cartii „Femeia care muta muntii” a fost inspirat din versetul din Biblie din Marcu 11:23 care spune: Adevarat va spune ca daca va zice cineva MUNTELUI acestuia: „Ridica-te si arunca-te in mare”, si daca nu se va indoi in inima lui ci va crede ca ceea ce zice se face, va avea lucrul cerut! In carte vorbesc despre MUNTII care apar in viata femeilor si care trebuie mutati pentru a putea trai astfel o viata de biruinta,si care sunt: nemultumirea, ingrijorarea, indragostirea de lucrurile pamantesti, cartirea, neincrederea in planul bun al lui Dumneyeu, nerabdarea, dezamagirea, neincrederea in fortele proprii, pasivitatea in ceea ce priveste lucrarea lui Dumnezeu, etc. De asemenea, sunt si cativa munti care apar in casnicie si care trebuie mutati pentru a ne putea bucura de o casnicie binecuvantata. Cartea a fost scrisa sub inspiratie divina. Cu mana pe inima va spun ca eu nu as fi putut s-o scriu singura!! Dar aveti dreptul sa credeti ce vreti:) Nu va cunosc, dar va doresc binecuvantarea Domnului in tot ceae ce faceti!!Cu respect si dragoste, Daniela Delibas!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.