IUBEŞTE-L PE DUMNEZEU DIN TOATĂ INIMA! carte semnata Rodica Filip!


IUBEŞTE-L PE DUMNEZEU DIN TOATĂ INIMA! este o noua carte pentru femei, carte semnata Rodica Filip!

„Cartea  este asemenea autoarei, o venă în care sângele se mişcă plin de viaţă, cu intensitate, dar şi cu sensibilitatea proprie unei feminităţi pure, în sensul clasic al termenului: „Uimitor! Inima unei femei poate fi un loc deosebit de încântător, unde găseşti comori neînţelese de iubire, compasiune şi putere de sacrificiu. Poate purta în ea, în acelaşi timp, admiraţie pentru splendoarea unui trandafir, milă pentru suferinţa unei prietene, durere pentru moartea cuiva drag, apreciere pentru o plăcintă bună, simpatie pentru o vânzătoare amabilă, bucurie pentru rezultatul unui test de sarcină, cât şi admiraţie pentru Dumnezeu.”

Dezamăgirea vieţii lui Tolstoi a constat în imposibilitatea trăirii unei vieţi de sacrificiu la modul cel mai total. Sub aceiaşi termeni, dar cu alte semnificaţii, Rodica Filip vorbeşte despre o autenticitate totală a creştinismului în rândul femeilor : o viaţă de tipul « totul sau nimic ». „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta,  cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău!” (Matei 22:37). Simpla punere a acestei probleme în contextul unei astfel de cărţi aduce la lumină o înţelegere în profunzime a psihologiei feminine. Aici e punctul cel mai tare al insulei lui Ioan Groşan: femeia este prin excelenţă o fiinţă creată pentru a oferi totul sau pentru a-şi hrăni egoul la modul cel mai adânc. Ea trebuie să îşi înţeleagă structura de Eva, de dătătoare de viaţă în orice fel posibil. Parcurgerea diferitelor tipuri de dragoste, de la eros până la agape aduce în prim plan miza scriitoarei: înţelegerea faptului că asemenea Celui care a dat totul, femeia trebuie să privească prin perspectiva oferită de Pessoa în Marinarul: „Singură marea altor pământuri e frumoasă. Cea pe care o vedem ne dă întotdeauna nostalgia celei pe care n-o vom vedea niciodată.” Interpretăm aici: noi nu vedem la propriu marea care ne aşteaptă în veşnicie, dar viaţa pe care o avem acum ne aminteşte mereu de frumuseţea ei, de aceea dragostea agape e cea pe care o căutăm – ea este o umbră a vieţii viitoare.(…)Recomand cu cea mai mare căldură citirea acestei cărţi despre femei – despre adevăratele femei, valoroasele piese din puzzle-ul vieţii celor din jur. (Ligia Seman in prefata cartii)

„Rodica Filip este vocea celei ce striga in pustiul Olteniei cu bucuria femeii care a descoperit izvoare proaspete cu apa pentru suflet. Parasind zona de confort si siguranta, a ales sa nu se uite in urma, ca sotia lui Lot, ci impreuna cu sotul ei, sa sape fantani ale mantuirii in zonele cele mai aride. Experimentand ea insasi pustiul, in tate formele: financiar, afectiv, spiritual… isi tese experientele in fiecare fila a acestei carti, cu transparenta si vulnerabilitate, dar in acelasi timp, cu increderea neclintita in Isus, Unicul si Singurul care poate da Apa vie. Multe alte femei care trec prin experiente similare, vor fi incurajate si ridicate prin viata Rodicai, care este un indicator catre adevarata Sursa de putere si restaurare.Din toata inima, asa este acest “intai nascut” al unei scriitoare din generatia tanara, care cu siguranta, va inmulti familia, inca mica, a cartilor crestine romanesti.” (Angela Tiprigan)

Rodica Filip este casatorita cu Mircea si au trei baieti: Samuel, Emanuel si Stefan. Impreuna slujesc femeilor si barbatilor din Oltenia, in cadrul bisericilor locale si in penitenciare.

Surse: prefata-cartea-din-toata-inima-de-rodica-filipIubeste-l-pe-Dumnezeu-din-toata-inima!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.