Anna Eleanor Roosevelt, Prima Doamnă a Americii, „suferea” de timiditate…


Anna Eleanor Roosevelt, cea care a fost Prima Doamnă a Americii prin căsătoria cu Franklin Delano Roosevelt, nu a fost nici frumoasă, nici elegantă şi nici înzestrată cu calităţi de excepţie. A fost, însă, extrem de preocupată de  organizarea socială şi de drepturile omului, astfel că, această postură în care s-a lăsat cunoscută unei lumi întregi, a imortalizat-o în postura de persoană altruistă şi dedicată cauzelor nobile. Aflată la conducerea comisiei Naţinilor Unite pentru Drepturile Omului, Eleanor Roosevelt a contribuit la realizarea Declaraţiei Drepturilor Omului din 1948.

A fost, de asemenea, o apărătoare a dorinţei femeilor de a fi active în societate atunci cand acest drept le era imputat şi a luptat împotriva injustiţiei întâlnite în orice domeniu. A devenit, astfel, una dintre cele mai influente femei ale sec.XX. Ce este remarcabil, însă, este tocmai modul în care a realizat sau a contribuit la realizarea tuturor acestor lucruri. Această femeie puternică, am spune noi, a trebuit să poarte o luptă acerbă cu sine însăşi. A trebuit, întâi să câştige o luptă dusă împotriva propriei sale naturi, dat fiind faptul că, Eleanor Roosevelt suferea de timiditate.

Care sunt defectele de care tu „suferi”? Ce se poate spune despre tine şi despre activitatea ta în biserică, în societate sau chiar în lumea întreagă? Unde figurează numele tău? Nu uita faptul că, de tine depinde, acest lucru!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.