Scriitoarea Ligia Seman despre cartea „Femeia care muta muntii”!


A fost o mare onoare pentru mine ca aceasta scriitoare si femeie deosebita sa-mi scrie prefata cartii! Ce minunat lucreaza Dumnezeu atunci cand te pui la dispozitia Lui si alegi sa iti aduci astfel aportul pentru largirea Imparatiei Sale: te surprinde intr-un mod atat de placut si neasteptat!!Ii dau slava Lui pentru  toate gandurile de recomandare a cartii care mi-au fost scrise de Ligia Seman,scriitoare a unor romane devenite best-seller-uri Funiile dragostei, Tragedie si triumf, Handicapul constiintei,Portrete din coiburi, Domnind peste imprejurarile vietii (cartea pentru femei care m-a impulsionat sa scriu la randu-mi o carte de ridicare, incurajare si motivare pentru femei), de Adriana Cosman  care sustine national conferinte pentru femei pe diferite teme, de profesie asistent medical, de Angela Tiprigan cunoscută comunităţii noastre evanghelice datorită implicării în lucrarea cu femeile la nivel local şi naţional si a numeroaselor articole scrise pentru revista Priscila si de Margareta Lupascu, redactor-crainic la Radio Vocea Evangheliei Suceava si realizatoare a emisiunii pentru femei Eternul Feminin!

Iata gandurile care au fost scrise de Ligia Seman si care vor fi postate in prefata cartii mele intitulate „Femeia care muta muntii”, carte ce va fi lansata curand:

„Femeia care mută munţii este titlul cel mai încurajator pentru femeia din ziua de astăzi. Autoarea observă cu o fineţe nobilă situaţia specială în care se găseşte „vasul sensibil” – femeia se confruntă cu numeroase probleme delicate, prezentate în paginile care urmează cu o mână sigură şi matură -, însă cartea aceasta nu se opreşte la o prezentare obiectivă a vieţii, cu toate punctele ei negative. Se pune pe tapet capacitatea femeii de a găsi soluţii la problemele ei, această calitate fiind rezultatul parteneriatului ei cu Dumnezeu.

Este de apreciat faptul că autoarea, în înţelepciunea ei, recunoaşte şi plasează perfect statutul femeii, care ar putea fi rezumat în următorul citat: „Dar femeia? Ce rost i-aţi hărăzit?” „Acela pe care îl are. Să-l slujească pe bărbat”, răspunse Cimourdain. „Da, dar cu o condiţie.” „Care?” „Ca şi bărbatul să o slujească la rândul său pe femeie.” „Cum îţi închipui? protestă Cimourdain. Bărbatul slujitor? Cu niciun preţ. Bărbatul e stăpân. Singura monarhie pe care o admit este cea a căminului. Bărbatul e rege la el acasă.” „Da, dar cu o condiţie.” „Care?” „Femeia să fie şi ea regină.” „Vrei să spui că între bărbat şi femeie trebuie să existe…” „Egalitate” „Egalitate? Cum îţi închipui? Între două fiinţe atât de diferite?” „Am spus egalitate, nu identitate.” (Victor Hugo)

Cartea aceasta ne învaţă într-o manieră nouă ceea ce înseamnă Evanghelia harului. Minunea harului constă în faptul că Dumnezeu nu ţine cont de nimicnicia noastră care ne-ar plasa în imediata apropiere a iadului. Cerul iubeşte. Iubeşte femeia şi o pune alături de bărbat, spunându-i acestuia: „Ea este carne din carnea ta, ea este suflet din sufletul tău, ea îţi este egală în ochii mei”. Victor Hugo a înţeles că egalitatea nu înseamnă identitate; femeia are un rol diferit de cel al bărbatului: „Bărbatul este cea mai elevată dintre creaturi. Femeia este cel mai sublim ideal./ Bărbatul este creierul, femeia este inima./ Creierul primeşte lumina, inima primeşte iubire. Lumina fecundează, iubirea reînvie./ Bărbatul este capabil de eroism, femeia – de orice sacrificiu./ Bărbatul este un vultur care zboară, femeia – o privighetoare ce cântă./ Bărbatul este plasat acolo unde se sfârşeşte pământul, femeia acolo unde începe cerul.” Femeia este cea care dă viaţă, din toate punctele de vedere; Dumnezeu a numit-o „Viaţă”.

Autoarea cărţii de faţă vorbeşte în toate paginile despre potenţialul pus de Dumnezeu în femeie, încurajând statutul femeii care crede. „Totul este posibil femeii care crede”:  “Adevărat vă spun că dacă va zice cineva muntelui acestuia:”Ridică-te şi aruncă-te în mare”, şi dacă nu se va îndoi în inima lui ci va crede că ce zice se face, va avea lucrul cerut” (Marcu 11:23). „Potenţialul (femeii) este o comoară nepreţuită, ca aurul”. ( Joyce Meyer). Nu se poate ignora faptul că doar o femeie care a experimentat acest statut poate observa atât de autentic detaliile puse în valoare în paginile acestei cărţi. Îi mulţumim Creatorului pentru „comoara nepreţuită, ca aurul”, care este autoarea.

Minunea din femeie, punerea pe tapet a valorii ei implică sacrificiul cel mai dificil. Războiul nostru este unul meduzeic în fiecare zi. „Nu te naşti, ci devii femeie.” (Simone de Beauvior). „Ea” este cea care luptă pentru a crea frumuseţe atunci când toţi din jur au eşuat şi îşi pierd controlul, atunci când sentimentele ei îi spun că nu va face faţă furtunii, atunci când s-a prăbuşit sub imperiul greutăţilor vieţii. Ea este purtătoarea Frumuseţii, Sensibilitatea care trece peste orice obstacol pentru a da Dragoste, iar „corelaţia dintre tot ce există în univers este dragostea” (Platon). Dumnezeu a învăţat femeia să fie o punte de legătură între oameni. Zâmbetul ei calmează atmosfera. Dumnezeu i-a dăruit bucuria, este privilegiul, marele ei privilegiu (Dostoievski). Femeia este mesagerul mulţumirii: „Secretul fericirii este să îţi aduni binecuvântările, în vreme ce alţii îşi numără necazurile.” (William Penn).

Un cămin fericit are în centrul lui o femeie fericită, iar fericirea femeii este dependenţa de un Dumnezeu al harului, de un Mire care îi promite Împărăţia cerului, aici, pe pământ, şi, infinit mai mult, în cer. „… Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, şi la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.” (1 Corinteni 2:9)

Noi, femeile, strigăm împreună cu autoarea: „Vrem să trăim pentru nemurire, cu nemurirea în sânge, nu acceptăm „sub niciun motiv compromisuri sau jumătăţi de măsură.” (Dostoievski) Noi, femeile, vom lupta cu tot ce avem pentru ca Împărăţia lui Dumnezeu, care locuieşte în noi, să fie revelată celor din jurul nostru!” (Ligia Seman)

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.