Dumnezeu nu te-a binecuvantat doar de dragul de a te vedea pe tine fericita!


Nimic din ceea primim sau am primit in dar de la Dumnezeu nu e doar pentru implinirea propriilor scopuri si nevoi! Sunt momente in viata cand simti ca mana lui Dumnezeu a facut posibila o anumita stare de fericire in dreptul tau si te bucuri de aceasta din plin. Ii multumesti in mod deosebit pentru acest fapt iar inima ta se largeste de fericire si bucurie. Si e minunat! Dar sa nu crezi ca Dumnezeu te-a binecuvantat doar de dragul de a te vedea pe tine fericita! Nu acesta este scopul ultim si suprem al binecuvantarilor revarsate de Dumnezeu peste tine! El vrea mult mai mult de la tine.

Atunci cand poporul Israel a parasit Egiptul dupa ani indelungati de suferinte si robie, Dumnezeu i-a binecuvantat in mod deosebit si cat se poate de neasteptat. M-am intrebat uneori de ce a randuit Dumnezeu ca acest popor sa plece din robie incarcat fiind cu tot felul de podoabe, lucruri si vase de aur si de argint. Asa cum aflam din Sf. Scriptura, egiptenii au prins o frica atat de mare de Dumnezeul israelitilor, ca urmare a urgiilor venite peste ei, incat i-au fugarit pe acestia din tara lor incarcandu-i cu adevarate comori.

” Egiptenii zoreau poporul si se grabeau sa-i scoata din tara caci ziceau:” Altfel, toti vom pieri”. (…) Copiii lui Israel au facut ce spusese Moise si au cerut egiptenilor vase de argint, vase de aur si haine. Domnul a facut ca poporul sa capete trecere inaintea Egiptenilor care le-au implinit cererea. Si astfel au jefuit pe egipteni”.(Exod 12: 33-36)

Ati mai auzit de astfel de fapte consemnate pe paginile istoriei vreunui popor? Nu! Doar poporul lui Dumnezeu a avut parte de un asemenea har! Au plecat din robie impodobiti cu bogatii! In acest moment, bucuria si fericirea lor au fost peste masura!!!Dar oare acesta sa fie finalul lucrurilor? Dumnezeu i-a binecuvantat doar de dragul de a-si vedea poporul fericit? Care a fos scopul adevarat al acestei revarsari de binecuvantare?

Tot in Biblie gasim si raspunsul:

„Domnul a vorbit lui Moise si a  zis: „Vorbeste copiilor lui Israel:sa-mi aduca un dar; (…)Iata ce veti primi de la ei ca dar: aur, argint, arama, …pietre de onix si alte pietre pentru efod si pieptar. Sa-mi faca un Locas Sfant si Eu voi locui in mijlocul lor. ” (Exod 25:1-8)

Toate bogatiile primite in dar au fost folosite apoi pentru construirea unui Locas Sfant lui Dumnezeu!!Toate binecuvantarile de care Dumnezeu ne face parte in aceasta lume in anumite momente trebuie sa fie folosite si pentru Dumnezeu. Aceasta este voia Lui! Daca ai o casa foarte mare…fii o gazda buna pentru ceilalti copii de-ai lui Dumnezeu care nu au poate unde manca o mancare calda! Daca te-a binecuvantat Dumnezeu cu o afacere propspera…daruieste si altora din surplusul tau! Daca esti foarte inteligenta…foloseste aceasta abilitate pentru lucrarea lui Dumnezeu si infiintarea de noi organizatii.

Nimic din ceea ce ai primit nu ti-a fost daruit doar pentru implinirea propriilor scopuri si nevoi! Dumnezeu nu te-a binecuvantat doar de dragul de a te vedea pe tine  fericita! El se bucura sa te vada fericita, e adevarat…dar asteapta apoi ceva de la tine. Vrea ca tot ceea ce El iti da ca binecuvantare in viata tu sa faci sa fie binecuvantare si pentru altii! Doar atunci fericirea ta va dainui!!

2 comentarii

  1. Nu avem un Dumnezeu egois,care sa lucreze doar intr-un punct ci ii vizeaza si pe cei din jurul nostru. Atat bucuriile cat si intristarile sunt pentru zidirea Bisericii !

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.