Bataia excesiva îi transformă pe copii în adulţi agresivi! Esti gata sa platesti acest pret?


Esti mama?! Ai momente cand, din cauza stresului zilnic si a neascultarii de care da dovada uneori copilul tau, il bati avand  o puternica stare de nervi? ?Urmareste materialul video de mai sus…lasa-l sa te ingrozeasca caci aceasta este si starea copilului tau atunci cand il bati intr-un mod exagerat: este ingrozit peste masura de lumea in care traieste si in care, in loc sa gaseasca dragoste si intelegere (la urma urmei e doar un copil!!Nu poti avea de la el asteptari ca de la un adult,nu-i asa?)  …gaseste ura si autoritate dusa la extrema…si lasa-L pe Dumnezeu sa-ti schimbe inima!! Sa fii parinte este una din cele mai nobile „slujbe” din lume si iti va aduce cele mai mari satisfactii daca o vei presta asa cum vrea Dumnezeu!! El te va rasplati intr-un mod minunat, atat acum cat si in vesnicie!!

Psihologii au dovedit faptul ca violenţa excesiva asupra copiilor îi transformă pe aceştia, intr-un procentaj de 90%, în adulţi agresivi. Ca si parinti, noi suntem responsabili inaintea lui Dumnezeu de ceea ce vor deveni copiii nostri!!

În perioada septembrie – decembrie 2011, Salvaţi Copiii România desfăşoară la nivel naţional o campanie atat de necesara, acum in sec.XXI: o campanie de educare şi sensibilizare a parintilor pentru a promova educarea pozitivă a copiilor şi a descuraja violenţa ca metodă de educare şi disciplinare a copiilor. Iniţiativa răspunde astfel unor nevoi stringente din societatea romaneasca si nu numai , în condiţiile în care bătaia violenta este considerată şi astăzi un mijloc eficient de educaţie a copiilor, iar nevoile afective ale acestora sunt adesea ignorate cu desavarsire…

 

3 comentarii

  1. Cu tot respectul, dar nu prea sunt de acord cu psihologia laica. Odata ce ea e intr-o contradictie totala cu Biblia nu cred ca trebuie sa o promovam. Daca Biblia spune ca pe copil trebuie sa-l bati (nu abuziv) pentru a-l educa, psihologia laica spune ca nu trebuie sa te atingi de copil. Hotaraste cine are dreptate 🙂

  2. Alin, nici eu nu sunt de acord cu psihologia laica. Eu cred si respect ceea ce spune Biblia..iar Biblia spune ca „Cine isi cruta nuiaua, isi pierde fiul”. Cred ca e nevoie sa disciplinam copiii folosind nuiaua. In articolul de mai sus eu m-am referit la bataia violenta si excesiva. Eu cu asta nu sunt de acord. Eu nu cred ca Dumnezeu ne cere sa ne batem copiii in mod violent si avand pe chip intiparita o puternica stare de nervi. Cred ca aici ar trebui luat exemplul menonitilor. Ei isi disciplineaza copiii folosind nuiaua…dar sunt foarte calmi cand fac lucrul acesta!!
    Deci, cred ca m-ai inteles putin gresit:) Eu am specificat „bataia violenta” si „facuta la nervi”. Eu nu promovez nici o campanie laica. De acord??!!:) Numai bine!

  3. Multumesc de explicatii.
    Am vazut in articol ca ai scris despre o „campanie de educare şi sensibilizare a parintilor pentru a promova educarea pozitivă a copiilor şi a descuraja violenţa ca metodă de educare şi disciplinare a copiilor”. Parerea personala e ca in Romania e mai bine decat in multe tari din Occident in ceea ce priveste educarea. Daca ne uitam la moralitatea tarilor vestice ne dam seama de unde a plecat totul.

    Sa va dea Domnul sanatate si sa va tina tari!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.