Femeia şi…Oalele din viaţa ei!!


Cât de des ne aflăm în calitate de femei,în postura de a curăţa oalele sau vasele din bucătăria casei noastre!? Ne-am întrebat însă vreodată că, în funcţie de atitudinea cu care prestăm această activitate, noi, femeile, aducem sau blocăm anumite binecuvântări, peste căminul nostru?Nu este uşor să facem această slujbă, de ce să nu o recunoaştem? De multe ori de simţim copleşite de această activitate zilnică, monotonă, grea şi care pare că nu dă rezultate evidente sau poate prea puţin: acum ai spălat vasele, iar dacă ai copii mici şi mulţi, te trezeşti în timp record, cu chiuveta plină şi murdară, din nou. Ce faci în astfel de situaţii? Cum te manifeşti? Care este atitudinea ta?Poate că ai vrea să mă întrebi, puţin iritată şi cu sentimentul de vinovăţie prezent în mintea-ţi: „Dar ce relevanţă are?” Îţi voi răspunde:”Are o relevanţă foarte mare!”De ce?Pentru că atitudinea cu care îţi îndeplineşti responsabilităţile pe care Însuşi Dumnezeu ţi le-a încredinţat în casa ta,aduce binecuvântarea sau blestemul în căminul tău!Există mai multe atitudini pentru care poţi opta, în calitate de gospodină, în situaţia în care te simţi copleşită de maldărul de oale şi vase murdare care trebuiesc curăţate, în timp eficient.Iată care sunt acestea:

a)-nu le mai spăl şi amân toată treaba pe mai târziu. b)-îi las această slujbă „onorabilă” soţului, că doar şi el a mâncat! c)-le spăl, dar cu o atitudine greşită: bodogănind, cârtind. d)-îi pun pe copii şă-şi spele fiecare vasul lui. e)-le spăl tot eu, având o atitudine pozitivă, gândind că sunt atât de binecuvântată să am familia sănătoasă şi mâncare pe masă.f)-le spăl eu, gândind că tot ce fac, fac ca pentru Domnul meu Iubit, iar El îmi va răsplăti.

În care din aceste atitudini te încadrezi? Vă mărturisesc că au fost momente în viaţa mea când atitudinile a) şi c) au fost prezente şi nu e) sau f), aşa cum ar fi trebuit.Ruth Bell Graham, soţia cunoscutului predicator Billy Graham, a optat pentru cea mai bună dintre atitudini, călăuzită fiind de duhul lui Dumnezeu. În bucătăria ei, deasupra chiuvetei, gospodinele care o vizitau puteau vedea, pe o bucată de carton scrise următoarele cuvinte:”Aici, de trei ori pe zi, program divin!” Mi-a plăcut mult felul în care ea a găsit cu cale să descrie această slujbă murdară: program divin! Nici ei nu i-a fost uşor să o presteze,aflăm acest lucru din cartea scrisă de fiica ei Gigi Graham şi intitulată „Anotimpurile Inimii”, însă a luptat să dobândească atitudinea pe care ea a înţeles că o cere Tatăl ei Ceresc. Pentru a-şi aminti, în fiecare zi atitudinea bună, ea şi-a pus aceste gânduri deasupra chiuvetei. Dacă consideri şi tu că această manevră îţi poate folosi, te provoc să faci la fel.

Tot ce facem în casele noastre, pentru soţul care vine de la serviciu şi îşi aruncă sosetele murdare pe covor sau pentru copiii pentru care cuvântul coplărie a devenit sinonim cu „murdari din cap până în picioare”, facem de fapt, pentru Dumnezeu. Dacă avem atiudinea potrivită şi facem aceste activităţi grele, obositoate, monotone şi adesea dipreţuite de alţii, cu o inimă supusă şi mulţumitoare, atunci Dumnezeu va revărsa belşug de binecuvântări peste căminul nostru iar noi ne vom bucura.Dacă însă, alegem să cârtim şi să avem o atitudine de nemulţumire, frustrare şi reproş adresate lui Dumnmezeu dar şi celor din familia noastră, Dumnezeu va lua unele binecuvântări din căminul nostru şi va aduce mai degrabă încercarea, care ne va face, într-un mod forţat dar sigur, să ne schimbăm atitudinea care este nepotrivită şi păcătoasă. O inimă evlavioasă,supusă şi ascultătoare va fi întotdeauna primită şi răsplătită de Dumnezeu, adesea prin împlinirea celei mai arzătoare dorinţe a ei.De cealaltă parte, o inimă rea, cârtitoare şi nemulţumitoare nu poate fi primită înaintea lui Dumnezeu fără a fi prelucrată, adesea prin suferinţă grea şi încercare.Ce alegi, deci, pentru tine? Ce atitudine vrei să te caracterizeze atunci când prestezi slujba de mamă şi femeie casnică? Nu uita că Însuşi Dumnezeu ţi-a încredinţat-o iar într-o zi îţi va cere socoteală, faţă în faţă. Până atunci însă, El te priveşte din ceruri în fiecare zi şi, pe baza a ceea ce vede, ia sau lasă anumite binecuvântări în căminul tău. Te întreb: merită oare, pentru căteva minute de cârtire să pierzi, fie şi doar una din binecuvântările minunate ale lui Dumnezeu? Cu siguranţă, nu!!Preţul pe care îl plăteşti pentru o clipă de neveghere atunci cănd stai în faţa unei chiuvete pline cu vase murdare este mult prea mare!!

 

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.