Se pare că unora le vine foarte uşor să trăiască ca şi creştini. Dar mie nu!!


“Nu că am şi câştigat premiul sau că am ajuns desăvârşit; dar alerg înainte, căutând să-l apuc...”,(Filipeni 3:12).Apostolul Pavel ne spune ca deşi nu era încă desăvârşit, perfect, sfinţit pe deplin, el lucra pentru Dumnezeu şi işi aducea aportul, după potenţialul investit în el. Nu trebuie să fii perfectă pentru a putea duce la îndeplinirea chemarea lui Dumnezeu şi a putea fi o binecuvântare pentru cei din jur!

Nu la fel a procedat şi scriitoarea Gigi Tchividjian atunci când a fost pusă faţă în faţă cu această alegere. Iată relatarea ei din cartea “Anotimpurile Inimii”:“Oricât am încercat, n-am reuşit niciodată să fiu aşa cum credeam că ar vrea Domnul să fiu, sau aşa cum credeam că ar trebui eu sa fiu. Satan, profitând de îndoiala mea, mă ţinea într-o continuă stare de disperare. Am început să-l cred pe el, invidiindu-le astfel pe femeile plăcute, evlavioase, având un duh blând şi liniştit pe care le iubeşte Dumnezeu.Se pare că unora le vine foarte uşor să trăiască ca şi creştini. Dar mie nu! După ce işi lasă cartea de vizită plină de descurajare lângă uşa inimii mele, Satan mă convinge si de faptul că, deoarece nu sunt “perfectă”, nu am dreptul sa îi ajut pe alţii. Aşa că m-am închis în carapacea subestimării, făcându-mă mică de tot ori de câte ori mi se cerea să-mi împărtăşesc credinţa.Simţeam un aşa faliment spiritual încât mi se părea că aş fi ipocrită dacă aş împărtăşi cu cineva ceva ce, de fapt, nu eram convinsă că aveam.

Această atitudine a însoţit-o pe Gigi timp de câţiva ani de zile până într-un moment deosebit al vieţii ei, în care i-au fost implicaţi copiii. Într-o zi de primăvară, doi dintre copilaşii ei au venit la ea râzând şi i-au oferit un buchet mare de flori pe care îl culeseseră din curte. Bucuria şi încântarea i-au fost peste măsură de mari!Dar în timp ce aranja buchetul pentru a-l aşeza într-o vază, câteva flori au căzut pe podea.Atunci ea observă că tulpiniţele acelor flori erau prea mici pentru că copiii culeseseră doar florile.Şi totuşi, ea se simţea atât de binecuvantată datorită darului lor plin de dragoste, chiar dacă era imperfect.“Dintr-o dată am înţeles ceva extraordinar. Nu trebuie să fim perfecţi pentru a putea fi o binecuvântare! Ni se cere doar să fim reali, lăsându-ne convinşi că perfecţiunea Lui poate acoperi imperfecţiunea noastră, ştiind că într-o zi vom fi tot ceea ce Hristos vrea să fim şi vom împlini scopul pentru care ne-a salvat El.

Nu femeile perfecte sunt deci cele implicate în lucrare ci cele imperfecte, dar de care Dumnezeu se foloseşte într-un mod perfect! Nimeni nu este perfect. Nimeni nu este fără păcat în ochii lui Dumnezeu şi totuşi, cu toţii suntem chemaţi să propovăduim Evanghelia prin vieţile noastre.

 

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.