Deşi ne-am dori-o, viaţa pe acest pământ nu este Raiul, nici pe departe…


Deşi ne-am dori-o, viaţa pe care o trăim pe acest pământ nu este Raiul, nici pe departe. De foarte multe ori însă, se pare că gândim astfel şi avem pretenţia ca Dumnezeu să ne poarte pe braţele Lui, numai pe flori şi roze, ca nu cumva să ni se lovească, cât de puţin, piciorul de vreo piatră. Este o pretenţie greşită iar renunţarea la ea şi acceptarea faptului că viaţa pe acest pământ ne pregăteşte practic pentru cea veşnică, petrecută lângă Isus, ne va scuti de multe lacrimi vărsate pe motive de frustrare, dezamăgire sau reproş, toate adresate lui Dumnezeu. Acceptarea şi înţelegerea faptului că pe acest pământ trebuie să mai şi suferim, din diverse motive  ne va ajuta ca, în momentele de încercare, să suferim totul cu capul plecat în umilinţă şi smerenie, gândind că Dumnezeu ne iubeşte atât de mult încât ne vrea cu gelozie pentru El o veşnicie şi ne prelucrează astfel caracterul atât de dificil câteodată.

O poezie scrisă de Petru Lascău şi intitulată “Ulcior de pământ”, mi-a atras atenţia în mod deosebit pentru că vorbeşte despre ceea ce un “vas” de-al lui Dumnezeu poate ascunde în interior:

“Ştiu că nu vedeţi în mine Decât un ulcior de pământ, Şi ce-aţi putea vedea mai mult Decât ceea ce sunt?

Uşor pot deveni cioburi Victimă bâtelor voastre. Ştiu bine, dar totuşi stau, Cu fruntea sus spre astre.

De spargeţi ulciorul Cu bâta ce doboară Îmi veţi elibera deodată Lumina mea interioară.

Ştiu că nu vedeţi în mine Decât un banal ulcior de pământ Dar în adâncul inimii ascund Lumina Celui Sfânt! ”

Această lumină sfântă se află în interiorul fiecărui “vas” ce aparţine lui Dumnezeu însă ea nu poate ieţi afară pentru a lumina, decât după ce vasul a fost spart, după ce mâna lui Dumnezeu a adus zdrobirea…

3 comentarii

 1. Buna, Daniela.

  Nici nu stii cat de mult ma impresioneaza ceea ce faci, precum si sensibilitatea si feminitatea care se desprinde din randurile scrise de tine. Desi sunt ortodoxa, citesc cu o foarte mare bucurie articolele tale si, tocmai pentru aceasta bucurie, am simtit nevoia sa iti multumesc.

  1. Buna Alina Miron,
   Ma bucur mult sa aud ca citesti gandurile mele postate si ca ele te ajuta, cumva. Si tu m-ai impresionat prin faptul ca dai dovada de o credinta mare in Dumnezeu, tocmai prin faptul ca gasesti placere in articolele mele care Il glorifica pe Dumnezeu. Fie ca atat viata mea cat si a ta sa-I fie placute Lui! Domnul sa te binecuvanteze cu o mai mare cunoastere a Lui si a voii Sale pentru viata ta. Imi doresc ca Biblia sa devina cea mai pretuita carte pentru tine, asa cum a devenit si pentru mine si de ce nu…sa poti si tu pe viitor sa creezi un blog prin intermediul careia viata ta si ceea ce gandesti despre Dumnezeu sa ia forma unor articole care sa fie citite de altii! Iti doresc succes in toate!! Fii binecuvantata cu tot ce iti doresti!

 2. Se predica de foarte multe ori, sau fara sa se predice se crede ca viata alaturi de Dumnezeu inseamna lipsa durerii, dar defapt asta e placerea vietii cu Dumnezeu: sa suferi si totusi sa fi bucuros ca esti cu Dumnezeu.
  Domnul sa te binecuvinteze.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.