Blestemul de a te naste fata!!


Se pare ca un copil nu aduce intotdeauna bucurie… In India, daca viitoarele mamici afla ca tin in pantece o fata, accepta de bunavoie sa isi omoare pruncul la nastere, deoarece o fata „presupune mai multe cheltuieli, si deci nu merita”.Din ce in ce mai multe familii din India apeleaza la avort, sau chiar isi omoara copiii imediat dupa nastere (in cazul in care pruncul este de sex feminin), pentru a incuraja nasterea de copii de sex masculin.

Se estimeaza ca numarul fetelor avortate in India, in ultimii 30 de ani, este de 12.000.000. Cercetatorii sustin ca avortarea fetelor este mai probabila in cazul femeilor care sunt bogate si au un nivel de educatie mai ridicat, intrucat acestea isi permit sa faca teste pentru a stabili sexul fatului si, totodata, isi permit costurile unui avort.Cele mai recente cercetari arata ca avorturile selective sunt concentrate pe familiile in care primul copil a fost fata. Parintii se bucura de un prim bebelus de sex feminin, insa pe al doilea copil si-l doresc a fi baiat. In aceste familii, intre 3,1 milioane si 6 milioane de fetusi de sex feminin au fost avortati in ultimii zece ani.Cuplurile instarite si educate sunt cele mai dispuse sa renunte la fete, arata studiile, ceea ce distruge deci teoriile potrivit carora progresul socio-economic va conduce la o schimbare de atitudine.

Cuplurile indiene cred ca familia lor este dezechilibrata fara un fiu care sa continue numele familiei, sa castige bani, sa aiba grija de rudele sale si sa isi ingrijeasca parintii la batranete, intr-o tara fara un sistem de securitate sociala. Si mai important decat atat este ca o fata se marita in afara familiei sale, luand cu ea zestrea, in vreme ce un baiat va aduce, la casatorie, o zestre in familie, ceea ce reprezinta un avantaj economic semnificativ.

Nici in Azerbaidjan situatia nu este prea buna pentru fete. Acestea sunt vandute de la varste fragede pentru a se casatori cu barbati mult mai in varsta decat ele.Una dintre cauzele casatoriilor aranjate este saracia. Multe familii prefera sa isi marite fetele pentru ca nu au veniturile necesare pentru a le sustine mai mult timp.Autoritatile americane sustin insa ca aceste casatorii sunt, de cele mai multe ori, un paravan pentru trafic de persoane. Au fost cazuri cand parintii si-au vandut fetele. Departamentul de Stat american a prezentat, in 2010, un raport in care a atras atentia ca Azerbaidjanul este o sursa pentru traficul cu fete si copii in vederea exploatarii sexuale, acestia fiind vanduti pe pietele din Rusia, Turcia, Emiratele Arabe Unite si Iran.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.