Visul ţi se spulberă…nu însă şi planul lui Dumnezeu!!


O poveste impresionantă de iubire şi luptă cu suferinţa, restaurată în final într-o manieră divină, ne este prezentată de autoarea Janette Oke în cartea „Învăluiţi de iubire”. Marty, o tânără frumoasă din America, se căsătoreşte din dragoste cu Clem şi se mută cu acesta în preeriile de frontieră din Vest, în încercarea de a-şi construi acolo un viitor. După o călătorie de mai multe săptămâni ajung într-un loc pe care îl găsesc foarte potrivit pentru ridicarea unei casuţe în care să-şi întemeieze mult visată familie iar, la o ceaşcă de cafea, cu mult entuziasm caracteristic tinerilor proaspăt căsătoriţi şi îndrăgostiţi, pun la cale întregul proiect.În timpul nopţii care urmă însă, unul din cei doi cai fugi astfel că Clem, dis de dimineaţă, se duse în căutarea lui. Găsi calul chiar lângă pârâu adăpându-se dar când voise să-l captureze, calul se smuci atât de rău încât Clem se dezechilibră cu totul şi căzu. Se lovi puternic cu capul de o piatră şi întregul fir al vieţii, deşi extrem de scurt, i se rupse. Pentru Marty, vestea morţii lui şi acceptarea ei, a constituit un moment de mare cotitură a vieţii.„Marty suspină din nou, dar în clipa următoare auzi zgomot lângă căruţă şi se uită timid printr-o crăpătură a prelatei. Vecinii erau acolo-patru bărbaţi cu feţele aspre săpau în linişte şi cu un aer grav, sub cel mai mare molid. Pe măsură ce coştientiza motivul pentru care săpau, o nouă suferinţă îi sfâşie inima. Mormântul lui Clem. Chiar era adevărat. Acest coşmar îngrozitor se desfăşura sub ochii ei. Clem murise. Nu mai era lângă ea. Va fi înmormântat pe pământ străin. O, Clem. Ce-o să mă fac!”În ziua înmormântării celui care i-a fost atât de drag, Marty, cu inima plină de deznădejde şi teamă, se întreabă ce se va întâmpla acum cu viaţa ei. I se părea cu totul distrusă. Credinţa în Dumnezeul adevărat, care restaurează inima chiar şi după cea mai groaznică durere, îi era complet străină. Ea însă, Marty, nu îi era străină lui Dumnezeu ci El avea un plan minunat pregătit pentru viaţa şi viitorul ei.

Chiar lângă mormântul celui care i-a fost soţ preaiubit, Marty primeşte o propunere şocantă. Un bărbat care i se prezintă sub numele de Clark David,văduv la rându-i, îi pune o întrebare care o face să-l urască,la început, considerându-l dur, rece şi nepăsător la suferinţa-i. „Vrei să fii soţia mea”?, este întrebarea pe care i-a adresat-o şi care i-a schimbat complet starea de spirit şi viaţa. Dorinţa acestui bărbat era de fapt ca ea să îngrijească de mogâldeaţa de fetiţă, Missie, care a rămas orfană, iar ea, să aibă astfel, un acoperiş deasupra capului până va trece iarna şi va putea apoi pleca acasă, la părinţii şi familia ei, cu prima caravană care se va ivi.Ea acceptă planul lui fără prea multă tragere de inimă, conşteintă fiind că, dacă l-ar refuza, nu ar avea unde locui.

Începe astfel pentru Marty o nouă poveste…de iubire. Trăiesc împreună bucuriile şi greutăţile vieţii din preerie iar în final ajung să le iubească pe acestea pentru că au fost cele care i-au adus împreună şi care au făcut ca relaţia lor să crească atât de frumos.„ Aşa este viaţa. Vin vremuri grele, dar viaţa merge înainte, eliberându-se treptat de povară. Vin şi vremuri mai bune; poate că ne-am putea descurca şi fără ele, dar Domnul ştie că avem nevoie de ele pentru a căpăta valoare-pentru a ne face mai puternici, pentru a ne ajuta să reflectăm strălucirea soarelui.

Cred că trebuie să acceptăm binele şi răul cât trăim şi să facem tot ce putem pentru ca răul să ne afecteze cât mai puţin cu putinţă. În ce priveşte binele-să îl ajutăm să crească, să dăm importanţă lucrurilor bune.”Aceste gânduri i-au fost adresate ei de către Clark, acum,soţul ei preaiubit, cel care a învăţat-o să primească de la Dumnezeu atât binele cât şi răul, să preţuiască întotdeauna ceea ce are  şi să se bucure mai mult de viaţă şi…de ce, nu, de iubirea pe care a primit-o în dar, după îndelungata ei suferinţă.                                    

A fost facut si film dupa acest roman, sub numele „Love comes Softly”.

 

3 comentarii

  1. eb spune:

    sunt vre-o 7 filme care urmeaza acestuia. toate facute dupa volumele Oke. cine vrea le gaseste la : http://tinericrestini.net/index.php?option=com_community&view=videos&task=myvideos&userid=62&Itemid=115&limitstart=12 merita vazute,mai putin ultimele 2 care mi se par deja deviate,cel putin machiajul si imbracamintea… sunt ft diferite

    1. Multumesc Elena pentru site-uri!!!Domnul sa te binecuvanteze in tot ce vei face!

  2. elenab spune:

    http://tinericrestini.net/index.php?option=com_community&view=videos&task=myvideos&userid=62&Itemid=115&limitstart=12 cine vrea sa vada filmele facute dupa volumele Oke. ft interesante si merita vazute. sper sa nu dispara si mesajul aceta. e un site cu filme crestine totusi si oricine merita sa stie!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.