O intamplare comica si tragica despre misiune…


Este foarte important să distingem clar vocea lui Dumnezeu atunci când ne avântăm in realizarea vreunui proiect sau activitate. Sunt femei care se implică într-o anumită lucrare în care cred că ar putea aduce beneficii prin slujba lor, dar constată, cu durere, că au provocat mai multă dezbinare şi pagubă decât creştere.

Se vorbeşte în America despre un caz extrem de tragic care s-ar fi întâmplat(?) în urmă cu mulţi ani, unui cuplu care s-a avântat într-o lucrare măreaţă fără să fi cautat în mod clar voia lui Dumnezeu.Răsfoind o hartă într-o zi, ei au simţit “chemarea” lui Dumnezeu de a merge în misiune pe o insulă foarte îndepărtată, în mările Sudului. Autoarea Cindy Iacobs ne arată cum au decurs şi s-au finalizat lucrurile în ceea ce-i priveşte, în cartea “Vocea lui Dumnezeu”:“Ei nu au făcut nici un fel de cercetări cu privire la insulă şi nici nu au cerut ca pastorul lor să se roage pentru ei referitor la decizia luată. Timpul a trecut şi cuplul şi-a vândut toată mobila şi casa.(…)A venit şi ziua plecării şi s-au îmbarcat în avion, spunând acelaşi lucru:”Doamne,oare nu este aceasta doar o prezumţie?”Nici măcar în acel punct nu făcuseră vreo cercetare fizică referitoare la insulă. În cele din urmă după o lungă si dificilă călătorie, au ajuns.Coborând din avion, un lucru a devenit imediat evident: se aflau în locul nepotrivit şi la timpul nepotrivit.Naţiunea respectivă se afla în plin război civil şi soldaţii trăgeau cu artileria grea asupra avionului.

Ultimul gând pe care l-au avut fiecare, înainte de moarte, probabil a fost:”Doamne, nouă ni se părea doar că aceasta era voia Ta?” Când au ajuns în ceruri, poate s-au gândit:”Nu mai contează Doamne.Acum suntem cu Tine[1]”,(sublinierea îmi aparţine).

O întâmplare nefericită care ne poate stârni nouă râsul, însă se poate întâmpla oricui, care nu veghează şi se roagă îndeajuns. Trebuie să facem clar diferenţa între ceea ce ne cere Dumnezeu să facem şi ceea ce credem noi că ne cere Dumnezeu să facem.Acest lucru poate fi realizat de duhul lui Dumnezeu, prin călăuzire în rugăciune şi studiere a Cuvântului Sfânt.

A face o lucrare în care nu te-a chemat sau pentru care nu te-a înzestrat Dumnezeu, înseamnă dezastru.


[1] Iacobs, Cindy, Vocea lui Dumnezeu, Alfa Omega Publishing, Timişoara, 2006, pag.100.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.