O fotografie socheaza intreaga lume…


Aceasta fotografie terifianta a castigat premiul „World Press Photo Award 2010” si o intruchipeaza pe  Bibi Aisha, o femeie afgană căreia, printr-un verdict judecatoresc,  i-au fost tăiate nasul şi urechile pentru că a părăsit casa soţului ei.Aceasta a fost pedeapsa ei pentru ca a fugit din casa sotului ei care, impreuna cu familia lui, o tratasera ca pe o adevarata sclava si o supusesera la tratamente neadecvate timp de 2 ani. Nimic din declaratia ei inspaimantatoare nu a contat insa in fata judecatorului taliban care a hotarat ca aceasta tanara a incalcat demnitatea familiei sotului, astfel ca merita sa ii fie taiate urechile si nasul. Cat de groaznic poate hotari un judecator!!!

Cu adevarat, povestea din spatele fotografiei este impresionantă. La doar 16 ani, Bibi Aisha s-a căsătorit printr-un aranjament între familia sa şi cea a soţului său. Ea a descoperit apoi că toţi membri noii sale familii fac parte dintr-un grup de insurgenţă talibană, a fost tratată ca o scalvă timp de doi ani, după care, nemaisuportand umilintele si bataile, a decis să fugă. La scurt timp a fost însă prinsă de poliţia din Kandahar şi predată socrului şi soţului său. A fost judecată de un tribunal taliban pentru încălcarea demnităţii familei soţului său. Verdictul: tăierea nasului şi a urechilor! Socrul său este cel care a executat pedeapsa şi a lăsat-o apoi să moară…

Noi, femeile care suntem binecuvantate in casniciile noastre si care ne bucuram de chipuri placute la vedere si fara urme de violenta, sa fim recunoscatoare lui Dumnezeu pentru aceasta, dar si sotilor nostri care sunt atat de tandri, atenti, scumpi si iubitori cu noi!!Sa ne bucuram mai mult de prezenta lor atat de importanta in vietile noastre si ale copiilor si sa-i iubim mai mult!!Merita!!Sunt deosebiti!!

Un comentariu

 1. harab alb spune:

  Mda… daca ochiu sau mana face la tine cazi in pacat, taie la ele.
  Dar daca frumusetea fizica, la femeie face rea, impiedi-cada in pacat ? Taie nasu. Aer mult. Nu uita barbatii la ea cand vede. Adica nu o uita niciodada. Pe care e frumoase uita, ca e multe frumoase.
  Dar care a fost si nu mai e, ca lipseste nas la ea ? Nu uita barbatu. Broblema e ca la ei la Afghanisti, barbad are voe mai mult neveste, ca un taure la vacii… la ele nu. Nu mai multi barbazi. Eventual pana marita, in familie. E. Dar nu spune nigiunii. Cu fratinu, verisu, unqiu.
  Si lasa totusi ea virgine. Nu intra pe usa bringibala… lasa la barbad, si la facut copii. Intra in cur-dea din zbade, prin noroi, ji be balcon, sus.
  Scuze dar eu zis realidate. Ea primit nas nou, facut celebra amerighanii.

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.