Pacate si duhuri…in poze!


O imagine terifianta care ilustreaza aproape perfect, dupa parerea mea,  pacatele din perioada biblica petrecute in Sodoma si Gomora, am descoperit intr-un tablou-fotografie semnat Alessandro Bavari. Oameni si duhuri in spatele lor!!Acesta este adevarul:in spatele fiecarui pacat pe care il infaptuieste un muritor se afla un duh. Daca am vedea in fiecare zi duhurile care ii urmaresc pe oameni, toata multitudinea de chipuri hidoase care tin companie unui om pentru ca acesta le-a dat voie, savarsind anumite pacate, ne-am ingrozi!!

Aceasta imagine am vazut-o in una din picturile lui Alessandro Bavari. Intuneric, umbre si pacat,toate acestea  presarate cu multe simboluri: asa vede artistul italian orgiile petrecute in Sodoma si Gomora. Pictorul si-a obisnuit publicul cu o tehnica unica. Imbina arta fotografica cu pictura, iar rezultatul este unul impresionant. Inspirate din perioada renascentista, picturile cu Sodoma si Gomora evoca imaginea terifianta prezentata de Biblie cu privire la pacatul si orgiile care aveau loc in aceste orase. Impreuna cu aceste fotografii-tablouri Bavari a oferit publicului si versete din Evanghelia lui Iuda: „La fel ca si Sodoma si Gomora, pacatul si imoralitatea vor ajunge la culme si in vremurile de pe urma, iar cei care vor pacatui, vor arde in focul etern.”

O expozitie de tablouri pe cinste, nu??!!Cred ca ar fi fost interesant sa le fi putut vedea cu totii. Am intelege astfel grozavia care sta in spatele fiecarui pacat si ne-am feri mai mult. Dumnezeu sa ne ajute la aceasta!!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.