Insemnul regal:smerenia


Smerenia este unul dintre cele mai grele lucruri pe care noi, copiii lui Dumnezeu, trebuie sa il practicam. A fi smerit inseamna „a nu avea o parere inalta despre tine”. Oare cati dintre noi nu ne luptam in fiecare zi sa crestem in ochii nostri si ai celorlalti, cand de fapt Dumnezeu ne cere exact contrariul?? Insetam mai degraba dupa aprecierile celorlalti decat dupa aprecierea lui Dumnezeu care e cu atat mai importanta si satisfacatoare!!

„Orice om are dreptul sa fie increzut pana in clipa in care este incununat cu succes”,  spunea Disraeli iar Platon a continuat in acelasi ton:  „Numai cei care nu-si doresc puterea sunt vrednici sa o detina. Cei mai buni conducatori sunt cei care conduc impotriva vointei lor”. ” Nicicand oamenii nu sunt o mai nepotriviti decat atunci cand ei se cred cat se poate de potriviti si de bine pregatiti ca sa-si faca datoria; nicicand nu sunt mai potriviti decat atunci cand sunt umiliti si rusinati peste masura de sentimentul propriei lor nevrednicii”, adauga Luther.

Atunci cand am nascut primul copil, pe Marcu, imi aduc aminte ca obisnuiam sa spun destul de des urmatoarea propozitie (Poate te regasesti si tu in ea, daca ai copii!!!): „Nu cred ca sunt facuta ca sa fiu mama!!” De cateva ori, chiar si sotul meu a spus asta: „Nu cred ca am materialul necesar pentru a fi tata!!” Insa suntem!!! Suntem parinti si nu putem fugi de aceasta responsabilitate uriasa( desi cateodata suntem tentati!!). Si totusi, ne descurcam grozav de bine!! Nu consideram ca suntem in stare sa ne crestem copiii asa cum trebuie, dar o facem. Zilele trec, iar cu fiecare zi care trece devenim tot mai buni in cresterea copiilor. Dumnezeu este Cel care ne invata in fiecare zi cum sa facem fata provocarii de a fi parinti!! Nu e minunat?!! Stiu ca nu pot si totusi pot!!

Mandria este o trasatura naturala a omului dar smerenia vine doar in urma harului lui Dumnezeu!! Dumnezeu Insusi se foloseste doar de oamenii smeriti!! Pe cei mandri ii arunca dinaintea Sa, asa cum a facut cu ingerul Lucifer care a vrut sa fie ca Dumnezeu. Lasa-te folosita de El!!! Esti insa gata sa platesti pretul?? Fii smerita…iar la vremea potrivita, Dumnezeu o sa te inalte!! Poarta insemnul regal: smerenia…astfel, cei din jur vor vedea ca esti intr-adevar o fiica a Cerului!!

2 comentarii

  1. Total gresit in unele idei si anume mindria vine de la Lucifer nu ne nastem cu ea si nu ingerul Gavril avrut sa fie ca Dumnezeu ci Satana care era de fapt Lucifer,NU se poate confunda cel mai simplu crestin stie ca INGERUL GAVRIL era un inger care aducea vestile bune ,el adus vestea nasterii lui IOan Botezatorul si al Domnului ISUS.dAR LUCIFER afost luceafar stralucitor de dimineata: Cum ai căzut din cer, luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborât la pământ, tu, biruitorul neamurilor!
    Isaia 34.4;

    1. Dani, intr-adevar am gresit numele ingerului. Era Lucifer nu Gavril. A fost o greseala facuta din graba. In rest, nu gasesc nimic gresit. Omul se naste cu natura pacatoasa in el pentru ca o mosteneste de la Adam, adica ne nastem sub pacat. ca sa fim eliberati de pacat, trebuie sa venim la crucea Lui Isus si sa credem ca El a murit ca sa ne elibereze de aceasta natura pacatoasa. pacatul, implicit si pacatul mandriei, a intrat in lume in momentul in care Adam si Eva au vrut sa fie ca Dumnenzeu si au muscat din fructul oprit. De atunci, toti oamenii sunt socotiti pacatosi. doar cei care accepta jertfa lui Hristos ca si cale de a fi eliberati de sub domnia pacatului, devin mantuiti si merg apoi in Cer la Dumnezeu dupa moarte. Cine nu crede in jertfa lui Hristos, va merge in Iad. Dumnezeu nu poate privi pacatul si nu va primi in Cer pe niciunul din oamenii care nu au crezut in jertfa lui Isus, singura cale care ne poate mantui. Fii binecuvantat:)

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.