Family

Chiar daca smochinul nu va inflori…


„Chiar daca smochinul nu va inflori,vita nu va da nici un rod, rodul maslinului va lipsi si campiile nu vor da hrana, oile vor pieri din staule si nu vor mai fi boi in grajduri…eu tot ma voi bucura in Domnul, ma voi bucura in Dumnezeul mantuirii mele!! ( Habacuc 3:17-19).

Cat de nemaipomenita este aceasta declaratie de credinta pe care Habacuc o face!!El este gata sa declare sus si tare ca, chiar daca Dumnezeu ii va lua totul, el tot va face din El culmea bucuriei lui. Chair daca ar fi sa treaca prin Valea Umbrei Mortii, el tot se va bucura!!Oare cum e posibil ca un om, un simplu om la fel ca fiecare dintre noi, sa poata face o astfel de afirmatie?? Va marturisesc ca eu nu sunt gata sa o fac. Cum poate el spune ca va continua sa se desfateze in Domnul, chiar daca il va lovi o mare incercare sau nenorocire?? Cum as putea eu in astfel de momente sa ma bucur in Domnul??

Si totusi, se poate!!!A te bucura  in Domnul in momente de criza, boala, moartea unui membru din familie inseamna de fapt a avea inima linistita, increzatoare in Cel ce este in controlul vietii tale si stie ce face!!”Asteapta in tacere ajutorul Domnului”…cred ca exact la asta se referea psalmistul David atunci cand a scris aceste ganduri. Nu te agita, ingrijora, mahni,  intrista peste masura ca nu are nici un rost. Ba mai mult, iti vei ingreuna povara si Dumnezeu nu a intentionat deloc asta. El are doar in plan sa te faca tot mai mult asemenea Lui si merita sa rabzi, in tacere..rasplata va fi pe masura „tacerii” tale!!Sa ai incredere in Dumnezeul mantuirii tale, Cel care te iubeste neconditionat, cu o dragoste imensa si care nu va ingadui niciodata sa vina peste tine o incercare doar de dragul de a te vedea suferind, este un lucru mare dar este exact ceea ce Dumnezeu asteapta de la noi iar pana nu vom face asta, vom continua sa trecem prin diferite „cuptoare ale curatarii aurului”. De noi depinde!!

Trebuie sa avem mereu ochii atintiti la Dumnezeu si la lucrurile nepieritoare care ne asteapta in cer si care sunt mai mult decat minunate!! Focalizarea noastra, in viata pe care o traim pe acest pamant,  nu trebuie sa fie pe ceea ce ne lipseste, pe ceea ce ne doare, doboara sau intristeaza pentru o vreme, scurta de cele mai multe ori chiar daca noua ni se pare atat de lunga,  ci pe Dumnezeu care lucreaza in vietile noastre dupa placul voii Sale, o voie desavarsita la care nu este nimic de adaugat nici de scazut!!”Am ajuns la cunostinta ca tot ce face Dumnezeu este desavarsit”…spunea marele intelept Solomon si e bine sa luam aminte la invataturile lui pline de calauzire divina!!Atunci cand pierd focalizarea pe lucrurile de sus si ma concentrez asupra lucrurilor firesti ale acestei lumi, devin nemultumitoare, mahnita, invidioasa etc. Dar cand in inima mea este prezent Dumnezeu si fac din El culmea bucuriei mele, atunci ma pot ridica deasupra tuturor problemelor vietii, avand incredintarea ca toate lucrurile sunt in controlul Lui!!Rugaciunea mea de astazi ar suna cam asa:

„Chiar daca copiii mei vor continua sa se imbolnaveasca si  noptile vor fi tot atat de chinuite, chiar daca peretii vor fi murdari din cauza manutelor copiilor si voi curata casa peste puterile mele cateodata, chiar daca David va continua sa ma trezeasca de cel 10 ori pe noapte si nu voi gasi odihna aproape deloc, chiar daca Marcu va face sotii in fiecare zi, chiar daca facturile vor fi la fel de mari iar viata in tara noastra la fel de grea, chiar daca nu voi mai lucra si voi sta doar acasa ingrijind copiii, singura, in fiecare zi…eu tot ma voi bucura in Domnul!!

Nota: Doamne, ajuta-ma sa rostesc cu adevarat aceasta rugaciune!!

Standard

2 gânduri despre „Chiar daca smochinul nu va inflori…

  1. dorina zice:

    Deosebit!!!…amin!!amin!!Dumnezeu sa ne ajute , atat pe tine cat si pe fiecare dintre noi sa fim la inaltimea cuvintelor rostite de profet!

  2. alina zice:

    dumnezeu sa te binecuvinteze acesta meditatie a fost o mare incurajare pt mine… eu tot ma voi bucura in Donmul, Dumnezeul bucuriei mele!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.