Totul este goana dupa…bani!!


Care este scopul vietii noastre traite pe acest pamant? De ce ne-a creat Dumnezeu si cum anume trebuie sa traim ca sa atingem nivelul asteptarilor Sale? Privesc in jur si vad ca acum parca mai mult ca niciodata,crestinii  si-au gasit propriile scopuri si traiesc doar pentru a si le implini si nu se mai gandesc la Dumnezeu sau poate prea putin. Totul este desertaciune si goana dupa…bani!!Solomon spunea in Cartea Sfanta ca totul este ” goana dupa vant” insa eu observ ca o caracteristica care ia amploare in sec.XXI este „goana dupa bani”, daca-mi permiteti modificarea. Casele devin din ce in ce mai mari, masinile din ce in ce mai luxoase iar banii din ce in ce mai cautati. Avem impresia ca vom mosteni pamantul si asftel adunam mereu fara oprire  si nu mai stim prin ce metode sa facem bani (nici macar noaptea nu gasim odihna).Fiecare dintre noi parca vrea sa adune cat mai mult, gandind ca astfel va fi laudat in popor, va fi stimat, respectat  si apreciat. Cautam tot mai mult bunavointa oamenilor, si nu pe cea a lui Dumnezeu! Vrem sa-i impresionam pe cei din jurul nostru atat de mult incat, atunci cand nu reusim, inimile noastre cad zdrobite de tristete si dezamagire. Oare de ce nu intelegem ca oamenii pe care vrem sa-i impresionam, poate nu vor fi niciodata impresionati sau poate prea putin? De ce nu intelegem ca cu cat este o casa mai mare, cu atat mai dezastruoasa ii va fi prabusirea in cazul unui cutremur?? Ca, cu cat e mai frumoasa si luxoasa, cu atat mai greu o vom parasi pentru a pleca la cele vesnice!! Sa ne indragostim de pamant si de lucrurile si placerile lui si sa nu ne mai dorim cerul, este cel mai groaznic lucru care ni se poate intampla. ” Bunurile materiale ne sunt date pentru a fi folosite, nu iubite„, spunea Linda Dillow in cartea Linisteste-mi inima ingrijorata. Dumnezeu sa ne ajute sa punem in practica acest adevar!!

Am ales aceasta melodie pentru ca imi provoaca o stare profunda de meditatie cu privire la lumea aceasta si felul groaznic in care ea s-a departat de Dumnezeu. Totul in jur este durere, lacrimi, deznadejde…asa cum se vede in imagini…din cauza ca omul L-a parasit pe Dumnezeu. Daca si tu ai facut la fel, inca mai este timp sa te intorci si sa intelegi ca scopul tau in aceasta lume nu este sa aduni cat mai multe bunuri materiale sau sa impresionezi pe cei din jur, sau sa traiesti clipe de fericire desarta in concediu pe o plaja  in Egipt sau Grecia. Toate bucuriile acestei lumi sunt desarte!! Te bucura pe moment si ai impresia ca ai gasit fericirea si scopul vietii, insa te lasa la urma dezamagit si gol. Nu-ti mai pune increderea in lucrurile pieritoare ale acestei lumi, ci atinteste-ti privirea sus la ceruri, la Dumnezeu!! Scopul tau pe acest pamant este sa devii cu fiecare zi care trece tot mai mult asemenea lui Hristos si astfel, numele Lui sa fie slavit printre oameni datorita tie. Cauta cu tot dinadinsul sa implinesti scopul lui Dumnezeu, altfel vei fi aruncat afara, acolo unde va fi plansul si scrasnirea dintilor. Vei fi atat de socat sa constati ca nu esti copilul lui Dumnezeu, desi toata viata ai crezut asta…dar va fi mult prea tarziu!!!

2 comentarii

  1. ester spune:

    Eu as spune ca iubitori de placeri…e un semn al vremurilor din urma.Banii in sine nimeni nu i-ar cauta daca nu ar avea prea multe vise costisitoare! traim vremuri apocaliptice :cine-i sfant sa se sfinteasca,cine e intinat sa se intineze si mai departe. E o alegere , nu putem sluji la doi stapani !

  2. Doynyta Dedy spune:

    E adevarat nu poti sluji la doi stapini,dar noi ca si crestini avem armele necesare pt a lupta,Dumnezeu ne-a dat discernamint sa putem deosebi binele de rau.Daca esti sensibil la soapta Duhului Sfint tu vei fi mereu instiintat

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.