Esti o mama fericita??


Sunt momente cand eu nu sunt o mama fericita. Mi-e greu sa spun asta, dar asa stau lucrurile. Descrierea care mi s-ar potrivi mai degraba ar fi nefericita, extenuata, stresata, neingaduitoare cu copiii si mofturile lor, descurajata si chiar mahnita. Oare de ce nu pot fi mereu fericita, rabdatoare, buna, calma, increzatoare in viitor s.a.m.d.? De ce uneori, in loc sa ma concentrez pe lucrurile pozitive din viata mea, ma axez pe cele negative? Da!!E intr-adevar foarte greu cu copiii, dar in acelasi timp, foarte frumos!! Sa fii mama este cea mai onorabila „slujba” din lume!! iti ocupa tot timpul si te sleieste de puteri, dar iti ofera si cele mai deosebite momente!! Gigi Graham Tchividjian se intreba in cartea „Anotimpurile Inimii” : „Ce este mai important: urmele de noroi sau piciorusele care le-au lasat? „Eu aleg piciorusele!!! Trebuie sa admitem ca uneori, pentru mame, casa aranjata si parchetul lustruit au devenit prea importante.  Am ales asadar sa ma bucur mai mult de clipele minunate petrecute cu copiii si sa mai las deoparte curatenia.  „Mai lasa si lucrurile nefacute!!”, mi-a spus intr-o zi o femeie cu experienta vietii si cred ca i-am urmat sfatul. Si da!! Ma simt mai fericita chiar daca lucrurile nu sunt toate in perfecta ordine.

Dumnezeu ne spune :”Adevarat va spun ca, oridecareori ati facut aceste lucruri unuia dintre acesti micuti…Mie mi le-ati facut!!”…si cred ca se refera si la noi, mamele. Noi slujim atat de mult in familiile noastre incat ades cadem extenuate seara pentru ca a doua zi sa o luam de la capat si parca ni se pare totul fara sens. Dar Dumnezeu ne spune ca atunci cand slujim in familiile noastre, slujim de fapt lui Dumnezeu!!Ce mare incurajare sa stim ca atunci cand facem toate aceste lucruri neinsemnate cum ar fi spalatul vaselor, pregatirea cinei sau lustruirea parchetului, Il slujim de fapt pe Dumnezeu care ne rasplateste cu atat de multe binecuvantari!!

Imi planific sa ma bucur de copiii mei si sa reduc nivelul asteptarilor mele.  Vreau sa ofer copiilor mei cat mai multe amintiri placute!!

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.